Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün geleneksel hale getirdiği "Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede, Nemrut’a tırmanıyoruz" sloganı ile bu yıl 25-27 Eylül 2020 tarihleri arasında 21. kez düzenlemeyi planladığı proje koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gerçekleştirilemedi ancak ihtiyaç sahibi engellilere akülü tekerlekli sandalye desteği sağlandı.

Nemrut Rotary Kulübü dönem Başkanı İsmet Atay, yaptığı açıklamada, "Evinden dışarıya çıkamayan yaşlı amcamıza ve okula gidemeyen genç kardeşimize verdiğimiz akülü tekerlekli sandalyeler ile onların umutlarını yeşertip yüzlerinin gülümsemesine yardım ettik."dedi.

"Artık kimseye yük olmayacaklar"

Atay, açıklamasında şunları ifade etti:

"Daha iyi şartlarda kimselerden destek almadan kendi ihtiyaçlarını giderebilmeleri merkeze bağlı Durukaynak köyünde yaşayan Hüseyin Tanrıverdi amcamıza ve il merkezinde yaşayan Zeynal Abidin Atay kardeşimize okula gidip gelebilmesi için verdiğimiz akülü tekerlekli sandalyeler ile artık kimselere yük olmayacaklar. Özellikle Mevlana Ortaokulu 7. Sınıfta okuyan Zeynal Abidin kardeşimiz evinde çıkıp tek başına okula gidebilecek. Şimdiye kadar annesini yardımı ile gidiyordu ancak yeni aracıyla kendisi kimseye yük olmayacak. Hüseyin amcamızda köyde evinden tek başına dışarı çıkmakta zorlanıyordu ancak şimdi o da kimselerden yardım almadan kendi kendine dışarı çıkıp özgürce gezecek. İşte bu mutluluk her şeye değiyor. Bizlere bu sandalyerin alınmasında destek olan tüm Rotary Kulüplerimize ve Rotaryen dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Hüseyin Tanrıverdi ve Zeynal Abidin Atay ‘a akülü tekerlekli sandalyelerini teslim eden Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmet Atay, Rotary 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Hasan Öztürk ve kulüp üyeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha