Turgut, mesajında, 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen ilk ve en büyük kara harekatı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı'nın zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalara kazındığını kaydetti.

Sarıkamış Harekatı'nın sevdiklerinin sıcak bağırları yerine soğuk ama mübarek vatan toprağına sarılıp kefen olarak bembeyaz karlara bürünen, böylece vatana adanmışlık abidesi olarak tarihe geçen şanlı Mehmetçiğin ölümsüzlük destanı olduğunu vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:

"Mehmetçiğin, vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bu harekât bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu anma günü münasebetiyle başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle savaşırken hayatlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli aile yakınlarına en iyi dileklerimi sunuyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha