Prof. Dr. Gönüllü, mesajında, barış, dostluk ve kardeşliğe vurgu yaparken, toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günler olduğunun altını çizdi.

“Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz” diyen Prof. Dr. Gönüllü, şunları kaydetti:

“Medeniyetimizin manevi köklerinden gelen dostluk ve yardımlaşma geleneğinin en güzel yaşandığı günler olan bayramlar, özellikle son yıllarda Türk ve İslam aleminin içinde bulunmuş olduğu çeşitli olumsuz koşullardan ötürü buruk geçmektedir. Bugün başta Ortadoğu olmak üzere çeşitli coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimiz savaşlara, sürgünlere, yıkım, yokluk ve yoksulluklara maruz kalmakta, tarihin belki de en acı günlerini yaşamaktadırlar. Kardeşlerimiz bu sıkıntılarla iç içe iken buruk bir gönülle tüm kardeşlerimize dua ve niyazda bulunuyoruz. Bayramın milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisi ile tüm kırık ve mahzun gönüllerin bir an önce feraha kavuşmasını diliyor; bu vesileyle Adıyaman Üniversitesi camiası ve Adıyamanlı hemşehrilerimin de bayramlarını tebrik ediyorum” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha