Kentte balıkçılık yapan Emrah Demirbay, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, balık tutmak için göle serdikleri ağların olta balıkçıları tarafından gece saatlerinde toplanarak attıklarını ileri sürdü.

Demirbay, balıkçılık mesleğinden kazanç sağladığını belirterek, hobi olarak olta avcılığı yapanların daha dikkatli avlanmalarını söyledi.

Ağların oltacılar tarafından çekildiğini savunan Demirbay, şunları dile getirdi:

"Benim işim balıkçılık. Oltacı arkadaşlardan ricam ağ gördükleri zaman oltalarını üstüne atmasınlar. Son zamanlarda ağlarımız çekiliyor, bazen götürüyorlar ağları, bazen yitiyorlar. Bu arkadaşların dertleri nedir? Dertlerini söyleseler derman oluruz belki. Oltacı dediğin stres atmaya gelir, piknik amaçlı gelir. Çoğu arkadaşımız ticaretini yapıyor. Birlikte ağ attığımızda oltacı arkadaşlar birde bize kızıyor, buranın ihalesi alınmış burası resmi bir bölge biz insanlık yapıp yeri geldi balık verdik yeri geldi tekneyle gezdirdim yeri geldi gecenin 2'sinde 3'ünde çamurda kaldılar gidip çamurdan çıkardık.

Oltacı arkadaşlar, 'tekneyle gelip çekiyorlar' diyor. Bugüne kadar açığa attığım hiç bir ağım ne çekildi ne de ağıma zarar geldi. Ben ağımı ne zaman kıyıya yakın bir yere atsam ağım oltacı arkadaşlar tarafından çekilmiştir. Ben sürekli ağımın başında bekleyemem bu arkadaşların dertleri neyse dertlerini söylesinler,bunların derdine çözüm bulalım, bu arkadaşlarda biraz haysiyet varsa, 'ben yaptım' desinler."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha