Ulaştırma Bakanlığının servislerle ilgili çıkardığı bazı yeni düzenlemelerden bahseden Olgun, “Yeni yılda bazı düzenleme oldu. Ulaştırma bakanlığı bazı düzenlemeler getirdi. Daha önce İstanbul’da bir çocuğun araçta unutulması, rehber personel dikkatsizliği, şoför dikkatsizliği, bu konuda bazı yaptırımlar oldu. Bu yaptırımlardan dolayı yeni yönetmenlik her koltuğa sensör getirme kararı aldı. Bizler araçlarımızda renkli camları yasaklıyoruz. Şoförler 26 yaş ve üstü, genellikle tercih ediyoruz. Tecrübeli şoförler çalıştırıyoruz. Bu konuda bazı yaptırımlarımız var ama ulaştırma bakanlığının getirdiği son düzenleme; biz şoförleri maddi yönden zorlayacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Servis araçlarını güvenlik kamerası ile takip ettiklerini vurgulayan Olgun, şunları kaydetti:

“Güvenlik kamerası bizim tüm araçlarda mevcut. Araçlarımızda takip cihazı var. Okul servis paketlerinde güvenlik kamerası var. Araç içinde ve araç dışında kameralar var. Halk Eğitim merkezinde hem şoförlere hem rehber personele eğitim verdik. Bu eğitim sonunda da sertifika verdik. O sertifikası olmayan rehber personel olmayacak”

Ailelere tavsiyelerde bulunan Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği (ÖSPTD) Başkanı Ferhat Olgun, "Öğrenim durumuna bakıyoruz, şoför hal ve hareketlerine bakıyoruz. Ayda bir kez biz firma içinde ve dernek olarak ayda bir kez toplantımız var. Dernek üyelerimiz ile beraber fikir alışında bulunuyoruz. Bütün okullarda taşıma için ihale şartı olacak. Şoför alımında sabıkasına bakıyoruz var mı, yok mu diye. Şoförleri soruşturuyoruz. Kendi çabalarımız ile rehber personel konusunda aynı şekilde sabıka kaydı, sağlık raporu evraklar isteniyor. Kendi büyümemizde toplantılar yapıyoruz. Şoför giyim kuşamı olsun, bunlara dikkat ediyoruz. Ailelere tavsiyemiz; öğrencilerini servis şoförlerine verdiklerinde araştırsınlar. Firmayı araştırsınlar. Sertifikası olmayan şoföre ve firmaya çocuklarını teslim etmemelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha