Yeni Mahallede bulunan Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerine yönelik verilen “Trafik Dedektifi ”eğitiminde öğrencilere Trafik kazalarının sebepleri, genel trafik kuralları, emniyet kemerinin doğru kullanımı, Trafik Polisinin Görevleri, karşıdan karşıya geçme kuralları ve trafikte saygılı olma konularında teorik eğitim verildi.

Eğitim sonunda öğrencilere “Trafik Dedektif Kartı” verilerek trafikte kurallara uymaları ve ailelerini trafik kurallarına uyması yönünde uyarmaları konusunda temenni de bulunularak görevlendirme yapıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro tarafından görevlendirilen eğitici personelce, Zeynep Turgut İlkokulunda bulunan 409 öğrenciye  “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında  “Trafik Dedektifleri ”eğitimi verildi.

İlimiz İmamağa Mahallesinde bulunan Zeynep Turgut İlkokulundaki 2.sınıf, 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencilerine yönelik trafiğin tanımı, trafik kuralları, genel trafik kuralları, emniyet kemeri, karşıdan karşıya geçme, Trafikte görme ve görülme kuralları ile trafikte saygılı olma konularında teorik eğitim verildi.

Eğitim sonunda öğrencilere “Trafik Dedektif Kartı” verilerek trafikte kurallara uymaları ve ailelerini trafik kurallarına uyması yönünde uyarmaları konusunda temenni de bulunularak, görevlendirme yapıldı.
 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha