Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Kurban Bayramı münasebetiyle aziz vatanın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğünün korunması ve ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması uğruna canlarını feda eden kahraman şehit ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz’e bu ziyaretleri esnasında Jandarma Bkm. Astsubay Kıdemli  Çavuş Ali Esen eşlik etti.

Alagöz, ilk olarak 3 Aralık 2019 tarihinde Van’ın Çaldıran ilçesinde pusu/keşif maksadıyla görevlendirilen komando kolunun görev hazırlığı esnasında silah kazası sonucu yaralanarak kaldırıldığı Çaldıran Devlet Hastanesinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fırat Demir’in ailesini ziyaret etti. 

Gerçekleşen ziyarette Alagöz, Şehit Uzman Onbaşı Fırat Demir’in babası Mehmet Demir, anne Figen Demir ve şehidin kardeşlerine başsağlığı ve sabır dileyerek, aileyle bir süre sohbet etti.

Buradaki ziyaretin ardından Ahmet Alagöz daha sonra, 26 Temmuz gecesi Sincik ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensuplarının Polis ekip otosuna yaptığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete erişen Polis Memuru Taha Uluçay’ın ailesini ziyaret etti.

Alagöz, buradaki gerçekleşen ziyarette polis memuru Taha Uluçay’ın eşi, anne babası ve kardeşleriyle sohbet ederek bayramını kutladı.

Salgın şartlarından dolayı kısa tutulan ziyaretlerde, duygusal anlar yaşayan Alagöz, şehitliğin İslam dininde en yüce makamlardan biri olduğunu, şehit ailelerinin kıymetli ve özel insanlar olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Şehitlerimiz bizim milletimizin kahramanları, bizlerin en kıymetli değerlerimizdir. Onların anneleri, babaları, eşleri, çocukları bizim emanetlerimizdir. Baş tacımız, Devletimizin en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine Devletimizin tüm kapıları daima açıktır. Bu vesile ile şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize ve ailelerini de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimiz ile ailelerinin mübarek Kurban Bayramlarını kutluyor, hep birlikte sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlara kavuşmayı diliyorum.”

Şehit aileleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, nazik ziyaretleri için Ahmet Alagöz’e teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha