-“TURİST SAYISI 4 YILDA 10 KATI AZALDI”

Tutdere, bir turizm haftasının daha turistsiz geçtiğini ifade etti.

Önümüzdeki yılları turistlerle birlikte kutlayacaklarına dair inancının tam olduğunu belirten Tutdere, “Adıyaman'ımızdan giden turistlerimizin geri dönebilmesi için bu şehrin yitirdiklerinin ve eksiklerinin neler olduğunun farkındayız. 2013’te 162 bin olan turist sayısı, 2017’de 16 bine geriledi, 4 yılda 10 kat azaldı.”

Tutdere, sorunların birlikte çalışıldığı taktirde aşılabileceğini vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti:

Örneğin, uçak biletleri bu kadar pahalı olmasaydı Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi. Sözü verilen ancak proje aşamasından öteye gitmeyen demiryolu projesi hayata geçirilseydi, Nisibbi Köprüsüne giden yollar yapılsaydı, tur şirketleri Adıyaman’ı çıkmaz sokak olarak görmez, o zaman  daha çok turist gelebilirdi. Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Nemrut Dağına gerçek bir sosyal tesis yapılmış olsaydı, şikâyet değil, övgü duyardık. Övgüleri duyanlar Adıyaman’a turist olarak gelirdi. Nemrut Dağına çıkacak bir teleferik yapılsaydı engelli vatandaşlarımız da güneşin en güzel doğup, en güzel battığı Nemrut’u rahatça görebilirdi. Eğer arkeolojik miras çalışmalarına bütçe ayrılsa, yöresel festivaller yapılsa, var olanlar bitirilmeseydi Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi. Keleş Konağı gibi mekanlar arttırılsa, harfane kültürü geniş yelpazede icra edilse. Yurtiçi ve yurtdışı fuar ve tanıtımlarında yeterince yer alınabilse, etkili bir tanıtım yapılabilseydi. Yerel yönetimler, yöresel ürün ve el sanatlarının desteklenmesi için girişimlerde bulunsa “Besi Bebek” belki herkesçe bilinir, Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi. Nemrut, Perre, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia, Sofraz, Su Gözü, Yüzen Adalar, Gölbaşı Tabiat Parkı, Saffan Bin Muaattal Hazretleri Türbesi, Gerger Kanyonu, Çelikhan İçmeleri, Gölbaşı Üzümü, Besni Fıstığı, Çiğköfte ve Adıyaman’a has yüzlerce tarihi-turistik miras yeterince tanıtılsa Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.”

-“ADIYAMAN İÇİN BİRLİK OLALIM”

Tutdere, bir sonraki Turizm Haftasını çelenk töreni ve çöp toplama etkinliği ile kutlamak istemediklerinin altını çizerek “Gelin, Adıyaman için birlik olalım, bu şehir için birlikte çalışalım. Bir sonraki Turizm Haftasını sadece çelenk töreni ve çöp toplama etkinlikleriyle değil, yerli ve yabancı turistlerimizle birlikte bir festival gibi kutlayalım. Adıyaman’ı önce yetkililere sonra tüm dünyaya tanıtalım.”dedi.

 

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha