AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir kutlama bir mesajı yayımladı.

Milletvekili Toprak mesajında, ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkısı ile bacasız sanayi olarak tabir edilen, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizmin, Adıyaman’ın kalkınma hamlesindeki önceliklerinden olduğunu kaydetti.

-“İLİMİZ İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Toprak, medeniyetlerin geçiş noktası olan, binlerce yıllık tarihsel, kültürel ve inanç turizmi zenginlikleri ile doğal güzelliklere sahip Adıyama’nın konuksever insanlarıyla birlikte önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurguşayarak, şöyle devam etti:

“Dünyanın gözdesi olan Nemrut Dağının yanı sıra, Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü, Kahta kalesi ve ülkemizde bulunan iki önemli sahabeden biri olan ve yılda ortalama 1 milyon kişinin ziyaret ettiği, Samsat İlçemize bağlı Taşkuyu Köyünde meftun bulunan İslam Şehidi Safvan bin Muattal ile birçok veli ve ermişe ait türbeler ilimizin inanç turizmi açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Ve bu kapsamda Adıyaman’ın Doğu’yla Batı,  geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören bir il olması hedeflerimiz arasındadır. Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle bir açık hava müzesi olan turizm potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmeli, Türkiye ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için her türlü gayreti birlikte göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve Adıyaman’da turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha