Milletvekili Toprak, mesajında, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak müjdelenen,rahmet ve mağfiret ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan Ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Oruç ruhumuzu ve bedenimizi terbiye eden, bizlere sabır, şükür ve kanaati öğreten, ahlakımızı güzelleştiren, bizleri kötülüklerden alıkoyan çok müstesna bir ibadettir.”dedi.

-"RAMAZANIN SADE, HUZURLU, MÜTEVAZİ VE MANEVİ İKLİMİNİ BOZMAMALIYIZ"

Toprak, şöyle devam etti:

“İftar sofraları, teravih namazları, sahur bereketi, mukabeleler, fitre ve zekâtlarla hem ruhumuzun hem de bedenimizin temizlendiği mübarek ay tüm müslümanlar için rahmet ve fırsatlarla doludur. Ahlakımızı, kişiliğimizi ve ilişkilerimizi orucun hikmeti ve rahmetiyle onarmak için ramazanın sade, huzurlu, mütevazi ve manevi iklimini bozmamaya özen göstermeliyiz. Oruç tutmak yeme ve içmeden uzak durmanın yanı sıra dilin gıybetten, gözün haramdan, kalbin vesveseden, kulağın kötü sözden uzaklaşması demektir. Ramazan ayı bu hasletleri derinden idrak edip hayatımızın tümüne yaymak için bizlere sunulmuş bir ikramdır.

-"RAMAZAN PAYLAŞMA VE DAYANIŞMAYA VESİLE OLAN BİR AYDIR"

Bu ayda insanların tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olduklarını belirten Toprak, “Bu nedenle ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni de bulunduran,manevi iklimin her zamankinden daha yoğun yaşandığı mübarek ramazan ayının tüm insanlık için güzelliklere vesile olmasını diliyor, başta Adıyaman’lı hemşehrilerim olmak üzere ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin Allah katında kabul olmasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha