Milletvekili Taş, mesajında 23 Nisan 1920 tarihinin, aziz millet için tarihi bir değer taşıyan dönüm noktasını ifade ettiğini kaydetti.

Türkiye'yi işgal etme teşebbüsleri karşısında,  milletin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini belirten Taş, şöyle devam etti:

"Halkımız yaşananlar ne olursa olsun daima ileriye bakmakta, demokrasimiz derinleşmekte, ekonomimiz istikrar içinde büyümektedir. Kabul edilmelidir ki, Türkiye’nin artan siyasi ve ekonomik gücü, yükselen dış politikası ile uluslararası alandaki ağırlığı ve etkisi de giderek artmaktadır. İçeride  sorunlarını çözmüş güçlü bir devlet, dışarıda  saygın bir ülke olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Tek amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir. Ülkemizin son yıllardaki performansı, imkan ve kaynaklarımız, tecrübe ve birikimimiz, bu doğrultudaki inancımızı daha da kuvvetlendirmektedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır.
Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız."

Taş, "Bugünün çocukları olarak, çocukluğunuzu yaşarken, aileleriniz ve devletimiz tarafından sağlanan imkan ve fırsatların kıymetini bileceğinize, kendinizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için daha çok gayret göstereceğinize, ülkemizi  bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza olan inancım tamdır."dedi.

Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulmasının çocuklar sayesinde olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. Dünyada çocukların kutladığı tek bayram olan 23 Nisan, barış, hoşgörü ve kardeşliğin sembolüdür. Milletimizin iradesini  temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve bununla beraber ulusal egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edilmesinin tarihidir. 23 Nisan 1920 hakkın, asıl sahibine iade edilmesi gibi kutsal bir günü zihinlerimizde canlandırdığından millet olarak bizler için ayrı bir önem arz etmektedir. Halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu,  geleceğini ancak kendisinin tayin edeceğini vurgulamıştır.  Bu önemli gün, çocuklara armağan edilerek çocukların kendilerine olan inanç ve güvenlerini arttırmıştır. Bugünün çocuklara armağan edilmesi, geleceğimizin teminatı olan çocukların ülkemizin geleceği için ne derece önemli olduğunu bizlere hatırlatmaktadır."

Taş,  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlarken, yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha