Milletvekili Fırat, mesajında, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ailesine, topluma ve ülkesine faydalı bir birey olması için emek sarf eden çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

Öğretmenlik mesleğinin seçkin ve idealist bir meslek olduğuna değinen Fırat, şunları kaydetti:

"Bir milletin, bir devletin geleceğini hazırlama sorumluluğu taşır. Büyük bir çaba, gayret ve yüksek bir enerji gerektirir. Öğretmen merhamettir, öğretmen sevgidir. öğretmenlerimiz sadece kendilerinin değil, gelecek nesillerimizin kaderidir. Öğretmen bilgisi ve tecrübesiyle çocuklara, gençlere milli ve manevi değerlerimizi,iyiyi, doğruyu, güzeli göstermeye ve toplumu düzeltmeye çalışan, medeniyetin kurucusu, kültür aktarıcısı, araştırmacı vebir öncüdür.

Toplumların ve bireylerin geleceğini şekillendiren, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde önemli roller üstlenen öğretmenlerimiz sayesinde, topluma yararlı, dürüst, çalışkan ve işinde yeterli insanlar yetişir ve bu insanlar ülkelerini ileriye taşır. Bilgi toplumu ve teknolojilerinin tartışıldığı günümüzde, eğitimin önemi çok büyüktür. Öğretmen de, bireylerin sürekli ilerleyen ve gelişen teknolojilere uyum sağlayabilmesi için gerekli olan bilgi ve yeteneğin kazanmasında büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle, öğretmenlerimiz hiçbir şartta öğretme şevkini kaybetmemelidir. Bizlerde öğretmenlerimizin hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Öğretmenlik mesleğinin kalitesini yükseltme, daha çekici ve prestijli bir hale getirme çabası içerisinde olacağız.

Bu vesileyle; tüm fedakar ve üretken öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı ömürler diliyor, selam ve saygılar sunuyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha