AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Fırat, mesajında; “BM tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık oluşturmak açısından büyük bir anlam taşımaktadır.  Toplumsal hayatımızın içerisinde, engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insani hakkıdır. İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Bu bağlamda, engelli kardeşlerimizin maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir dedi.

Hem insani, hem İslami görevi olan, engellilerin toplum hayatına katkıda bulunmaları için, yeteneklerini geliştirmek üzere onlara uygun mekânların hazırlanması, eğitim ve iş imkânı sağlanması gibi birçok konularda,engellilerin engelini kaldırmak için AK Parti iktidarları olarak 15 yıldır önemli çalışmalara imza atarak, engellilerin korunmasına yönelik çağdaş ve sosyal devlet anlayışının gerekliliği içerinde konuya hassasiyetle eğiliyor, birçok yasal düzenlemeler getirerek, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için var güçleri ile çalıştıklarını vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

2005 yılında çıkardığımız engelliler kanunu ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim ettik. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü desteği ve hizmet onlara sunmak en hayırlı iştir. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizim görevimiz tüm engelleri kaldırmaktır.Günümüz toplumunun en hassas konularından biri olan engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili, engelli kardeşlerimize sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza en kalbi hislerimle selam ve saygılar sunuyorum

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber