Milletvekili Fırat, mesajında, "İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız."dedi.

Engelli bireylerin karşılaştıkları bütün zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza attıklarını verdikleri mücadelenin  takdire şayan olduğunu vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

"Kültürel değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma değerleri engelli kardeşlerimizin hayatına destek olmamızı ve yaşadıkları zorlukların farkında olmamızı öngörmektedir. Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Bu dünyada her birimizin engelli konuma düşünebileceğinin bilinciyle, konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın daha da artması için, vatandaşlarımızın da, kurumlarımızın da gerekeni en iyi biçimde yapacaklarına inanıyorum.

Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha