AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın berberinde İl Başkanı Mehmet Dağtekin'i, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe Başkanı Mahmut Avcı, parti teşkilatı tarafından karşılandı.

Aydın, bayramlaşma töreninin ardından ilçenin en büyük sorunlarından olan tütün konusunda yaptığı açıklamada, daha önce TBMM’ye 50 kiloya kadar kanun teklifini verdiklerini anımsatarak, 2020 yılı itibarı ile yasa değişikliğinde tütün vergisinin yüzde 40 indirildiğini bu süre içinde tütünün süresinin bir daha uzatılmamak maksadıyla kooperatif sürecinin başlatılmasıyla beraber çiftçilerin ziraat odası başkanlığınca çiftçi kayıt belgesini çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Merg Ovası'nın sulanması için 2009 yılında başlatılan tünel çalışmasının bitirilmesi ve  gerekli çalışmaların yapılması içinde ilgili kuruma söylediklerini belirten Aydın, ayrıca yaz mevsiminde suların azalması beraber çayda oluşan pis kokular etrafa yayıp vatandaşları rahatsız ettiği için daha önce DSİ tarafından ihale edilen Çelikhan Çayı'nın 12 metre genişliğinde olan 1. etap çalışmasının Çelikhan Hastanesinden Çem mevkisine kadar bitirildiğini ve ikinci etap çalışmasının yapılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Aydın, Çelikhan Berzif mevkiinde yapılacak olan sulama göletinin DSİ tarafından etüt çalışmaların yapıldığını ve projenin ismi de geçtiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Mustafa Bulut tarafından verilen yemeğin ardından milletvekili Aydın ve beraberindeki ekip Çelikhan'dan ayrıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha