Milletvekili Aydın, yazılı açıklamasında, yurt içi piyasaya arz amacıyla üretilen tütün mamullerinde, en az yüzde 30 oranında Türkiye'de üretilen tütünü kullanım zorunluluğunu getiren Kanun teklifinin TBMM'de kabul edildiğini kaydetti. 

"Adıyaman'da tütün üretiminde çok büyük oranda artış sağladık"

Bu kanun teklifi ile tütün üretimini arttırdığını ifade eden Aydın,şu ifadelere yer verdi:

"İthalat yoluyla temin edilen tütünler yerine çiftçilerimizin ürettiği yerli tütünlerin kullanılmasını sağlıyoruz. Yine verdiğimiz önerge ile Cumhurbaşkanımız tarafından bu oran yüzde 30'dan yüzde 45'e kadar çıkabilecektir. Hayırlı olsun.Kaldı ki, gayretlerimizle ve aldığımız tedbirlerle Adıyaman'da tütün üretiminde çok büyük oranda artış sağladık.

2011’de 2 bin 111 üretici tarafından 1 milyon 515 bin 686 kg. tütün üretilirken, bu sayı 2019’da 5 bin 502 üreticiye yükseldi. Üretilen tütün miktarı ise,8 milyon 797 bin 826 kilograma çıktı. Düzenlenen ile tütün mamulü üreticilerinin kullandıkları tütünün en az yüzde 30'unu Türkiye'de üretilen tütünden kullanması zorunlu olacak.Tütün ithalatı azaltılacak, yerli tütün üretiminde ciddi artışla birlikte üreticimizin geliri de yaklaşık 250 milyon lira daha artacaktır."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha