Özgün, mesajında, “Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet diler, yetiştirdikleri evlatlarımız sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına alan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."dedi.

"Eğitim ve öğretim bir ülkenin bugününü ve yarınını şekillendiren en önemli unsurdur"diyen Özgün, şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü eğitimin amacı insandır. İnsan yetiştirmek milletlerin en önemli önceliklerindendir. Zümer Süresi 9.Ayette "De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ayeti istikametinde, bilmeyene öğretmeyi ilke edinen, gücünü sevgiden alan ve malzemesi insan olan öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerindendir. İyiliği, doğruluğu, kötülükten sakınmak gibi erdemlere sahip olabilmek, ailelerinden sonra çocuklarımızın rol modeli olan öğretmenler sayesinde mümkün olmaktadır.

Toplumun yapı taşı olan bireylere daima ideal ve erdemli olanı tercih etme faziletini öğreten, yetiştirdikleri çocuklar ve gençler sayesinde milletlerin geleceğini aydınlatanlar, Hz. Ali Efendimizin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diye değerini işaret ettiği fedakâr öğretmenlerdir. Öğretmenler, ilim, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, onları geleceğe hazırlayan, görevini icra ederken her türlü fedakârlığı tereddütsüz gösteren toplum mimarlarıdır. Bu nedenle, insanı bilgi ile donatan öğretmenler her zaman toplumları ayakta tutan değerler olmuştur.

Kurtuluş Savaşı'nın nihayete ermesinin ardından kendisine sorulan "İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz?" sorusuna Atatürk: "Maarif vekili olarak millî irfanı yükseltmeye çalışmak, en büyük emelimdir" diye cevap vermiş ve bu kutsal mesleğin önemini tarihe altın harflerle işlemiştir. Toplumların eğitim ve öğretime verdiği değer toplumun gelişmişlik ve kalkınmışlık derecelerini belirler. Her ne kadar günümüz eğitim sisteminde teknolojinin unsurlarından istifade ediliyor olsa da, eğitimin ana unsurunun öğretmen olduğu muhakkaktır. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması asla mümkün değildir."

Özgün, "Bu vesileyle; başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet diler, yetiştirdikleri evlatlarımız sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına alan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha