Dernek binasında yapılan basın toplantısına Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu üyelerin yanı sırı üyeler katıldı.
Adıyaman Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Yardımcısı Şevket Alagöz, Adıyaman’ın can damarı, geçim kaynağı olan tütünle ilgi çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere basın açıklamasında bulundu.
Alagöz, şunları kaydetti:
"Adıyamanlılar tütün bizim her şeyimiz tütün le ilgili yaklaşık olarak İki yıldan beri kooperatifler üzerinden işletilip, vergilendirip satılması gündemde olup inşallah bir iki ay içerisinde yönetmeliği çıkarıp kurulmuş olan 12 tane kooperatif ve kurulacak kooperatiflerle çiftçinin önü açılır. Bu aşamalara gelmek kolay olsaydı ilk defa 2008’de Ahmet Aydın beyin önergesiyle ilk önce 50 kg kadar taşınması ve sonrada tüm Türkiye'de bu güne kadar göz yumulmuş, maalesef bunu fırsat bilen tüccarların Adıyaman'da üretilen tütünün iki üç katı il dışından da, hatta yurt dışından getirilerek sorunun çözümü zorlaştırılmıştır önümüzdeki günler de bir muhtarlar heyeti olarak Ankara'da, Adıyaman milletvekillerini ziyaret ederek öneri ve eleştirilerimizi ileteceğiz."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha