Moderatörlüğünü Samsat Genç Memur-Sen Başkanı Yunus Güzel'in yaptığı çevrimiçi programa konuşmacı Ramazan Baylan ile Siverek'ten ve Adıyaman'dan çok sayıda kişi katıldı.

Mavi Marmara'da yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Ramazan Baylan, "O gece Kıbrıs açıklarında iken siyonistler tarafından geminin geri dönmediği takdirde batırılacağı konusunda tehditler alıyorduk ama bu tehditlere aldırış etmeden yolumuza devam ettik.Gemide başta Şehit Fahri Yaldız olmak üzere gönüllü gruplar ile geminin en üst kısmındaydık.Rahmetli Fahri Yaldız saldırıdan önce hissetmişçesine hep Şehit olacağım ben inşallah diyordu.Allah rahmet eylesin, çok cesur biriydi."dedi.

Baylan sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin davasını Ümmet olarak hep gündemde tutmalıyız.Mescid-i Aksa'yı ve İlk Kıblemiz olan Kudüs'ün önemini,bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta iken öğretmeliyiz.Çok şükür ki Türkiye olarak Filistin'de , Suriye'de, Doğu Türkistan'da nerede mazlum varsa biz ülke olarak onların yanındayız. Gemiye saldırı sırasında Siyonistler tarafından "One minute" sözü kullanıyordu.Anlaşılıyorki Cumhurbaşkanımızın Davos'taki o çıkışı çok zorlarına gitmişti.Kudüse daima sahip çıkacağız. Çünkü Kudüs"Müslümanların İstiklali ve İstikbalidir." dedi

Kaynak : PHA
Kaynak: pha