Sabah camiye gelen öğrenciler, kurstan sonra çeşitli hediye ile ödülendiriliyorlar.

Yavuz Selim Cami İmamı Ziya Doğaner, yaptığı açıklamada, Yaz Kur'an kursu olarak şu anda 2 öğretici, imam ve müezzin olarak 50’ye yakın erkek öğrenci ve 50’den fazla kız öğrencilerinin olduğunu ifade etti.

- ÇOCUKLAR GÜZEL BİR TERCİH YAPIYORLAR

Sabah saat 09:00’dan 12:00’a kadar Kur'an-ı kerim öğrettiklerini anlatan Doğaner, "Alfabe öğretiyoruz öğrencilere, dini bilgiler öğretiyoruz. Burada caminin manevi havasını teneffüs ediyor, cami ile tanışıyor, minberi, kürsüyü, mihrabı görüyor. Burada öğrencilerimiz gerçekten bu yazın sıcağında güzel bir tercih yapıp burada Kur'an eğitimine geliyorlar. Bizde elimizden geldiği kadarıyla onlarla ilgileniyoruz. Onlara Kur'an öğretmeye çalışıyoruz. Dini konuda onları bilgilendirmeye çalışıyoruz, bazen tatile gidenler oluyor, yeni gelenler oluyor, o şekilde yaz kursumuz devam ediyor. Hedefimiz Kur'an sevgisini onların kalplerine yerleştirmek, islamı sevdirmek, camiyi sevdirmek. Burada kendileri zaten namaz kılıyorlar, cemaatle konuşuyorlar, çok güzel oluyor yani"dedi.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağhan ise "Adıyaman merkez Yavuz Selim Mahallesi muhtarı olarak mahallemizin sınırları içinde tek bir camiye mensubuz. O camimizin 2 tane görevlisi var, biri imam biri de müezzin. Müezzinle imam aynı zamanda bayan hocamızda var, bayan hocamız bayan öğrencilere, kız öğrencilere kurs vermektedir" ifadelerini kullandı.

- ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Adıyaman Esnaf Kefalet, Kredi Kooperatifi ve Adıyaman Bakkallar odası Başkanı Sırrı Dost da şöyle konuştu:

"Çocuklar bizim geleceğimiz, çocukların dinini diyanetini öğretmek için, camiyi sevdirmek için böyle birer meyve suyu, dondurma, bizim esnafımızda bilinçlendirerek hem geleceğimiz açısından, hem çocuklarımızın daha iyi yetişmesi açısından, küçük bir ikramda bulunduk. İnşallah bütün arkadaşları böyle güzel şeylere yönlendireceğiz. Çocuklar geleceğimiz olduğu için onlara önem vermemiz lazım. Hocalarımıza camiyi bize açtıkları için çok teşekkür ediyorum" 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha