Adıyaman Belediyesi’nin yoğun çalışmaları neticesinde Eğri Çay kanalizasyon kollektör hattı imalatı işine ait ihale yapıldı. Kameralar karşısında yapılan ve 26 firmanın katılımıyla gerçekleşen ihale işlemlerinin nihayete ermesiyle birlikte, bölgede yapılacak olan çalışmalar neticesinde, çevredeki eski kokulardan eser kalmayacak.

Yetkililerden yapılan açıklamada; “Atık su ve koku problemlerinin yanı sıra, yine Eğriçay'da yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi için de ilk adım atılmış olacak. Aynı zamanda Organize Sanayi bölgesindeki arıtma tesisinin çıkışları bağlanacak ve Gülbeyaz sitesi civarındaki koku da önlenmiş olacak.

Projenin muhammen bedeli, 4 milyon 905 bin 648 TL. Sözleşme bedeli ise, 3 milyon 126 bin 813 TL. Kısa sürede tamamlanacak ve 5 bin 600 metre uzunluğunda olacak. 1200’lük ve 1000’lik borulardan oluşacak” denildi.

Eğri Çayı’ndaki kötü kokunun Adıyaman’ın en büyük sorunları arasında yer aldığını da belirten yetkililer, “Gerçekleşen bu ihaleyle birlikte yapılacak olan çalışmalar neticesinde, söz konusu sorundan kurtulmuş olacağız. Bu vesileyle Adıyaman halkı temiz bir hava solumanın sevincini yaşayacak. Ayrıca bu bölgede yapılacak olan “Millet Bahçesi” şehrimizi fevkalade önemli bir konuma taşıyacak. İçinde yeşil alanların ve çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yer alacağı zengin içerikli “Millet Bahçesi” şehrimizi daha çok yaşanabilir bir kent konumuna getirecektir.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha