Basın açıklamasında Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Adıyaman Baro Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, “Her türlü gericiliğe, emperyalizme, savaş politikalarına karşı eşitlik, özgürlük, laiklik, emek ve barış mücadelesini yükselteceğiz” dedi.

“Bütün insanlar kardeştir”

Mustafa Köroğlu, açıklamasında; “Birinci ve ikinci dünya savaşları açıkça emperyalistler arası paylaşım savaşları olup, özgüllük, eşitlik ve hak ve adalet duygularına karşı, ırkçılığı gericiliği bir avuç kapitalistlerin menfaatlerini ön plana alan, halklara ölüm, acı, yokluk, yoksulluk getirerek milyonlarca 50-60 milyon insanın ölümüne, bir o kadarının sakatlanmasına neden olmuştur. Nükleer silahlarla koca şehirler yerle bir edilmiş, doğamız yaşanılamaz bir halle sokulmuştur. Savaş ve silahlara harcanan paralarla milyarlarca insanın her türlü harcamaları ve ihtiyaçları kaşıklanabilirdi. Barış özgürlük, demokrasi, insan hakları, hak, hukuk, adalet bilim ve teknik çok daha ileri götürülebilir, gericiliğin sermayesi olan ırk, soy, renk, fakir, zengin, işçi-köle vatansever, vatan haini gibi kavramlarda olmazdı. Çünkü bütün insanlar kardeştir” dedi.

“Biz demokratlar ve aydınlar olarak savaşlara hayır her yerde barış olsun diyoruz”

Köroğlu, konuşmasının devamında ise, “Kapitalistler sömürülerini daha da artırmak için halkları birbirine kırdırmak ülke gelirlerinin aslan payını silaha vererek halklar arasındaki farklılıkları, milliyetçilik ırkçılık gibi veya din ve mezhep farklılıklarını kullanarak halkları kutuplaştırarak düşmanlaştırarak. Çok daha kolay yönetmeye başlarlar. Biz demokratlar ve aydınlar olarak savaşlara hayır her yerde barış olsun diyoruz. Bugün Irak’ta, Suriye de, Libya da, Filiskinde Afganistan’da ve  birçok ülke deki çatışların gerçek nedeni emperyalistlerle bütünleşmiş sömürülerde payını almak isteyen işbirlikçi yönetimlerdir. Eğer ülkemizde terörle mücadele masalı olmasaydı ülkemizi nasıl yöneteceklerdi. Bütün bu olanlara ne bahane bulacaklardı. Bir düşünün ve bunları kim dinleyecekti. Bize düşen farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek barışı haykırmaktır. Emperyalizme, gericiliğe savaş politikalarına karşı eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış mücadelesini yükseltmektir” ifadelerine yer verdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, sessizce dağıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha