MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı M. Sait Göksu programın başında MÜSİAD’ın tarihçesi, yapısı, misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Programda H. Sinan Temel ve Abdulkerim Işık’ın sorularını cevaplandıran M. Sait Göksu, bütün dünyayı olduğu gibi kenti de olumsuz etkileyen pandemi sürecinde sanayi ve sanayicinin yaşadığı gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Hem işveren hem de çalışan açısından değerlendirme ve tespitlerde bulunan Göksu, bu konuda hükümetin sağladığı kolaylıklar ve verdiği destekler hakkında da bilgiler verdi.

Adıyaman OSB’nin mevcut durumu, şehire sağladığı katma değeri, karşılaştığı problemler konusunda da bilgilerin verildiği programda ayrıca ülkemizde ilk kez kümelenmenin Adıyaman’da olduğu tekstil alanında yaşanan süreçler hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Özellikle teşvikle alakalı gelişmelerin ortaya çıkardığı olumsuzluklar değerlendirildi.

Teşvikte Adıyaman'ın 5. Bölgede olmasına karşın sonradan yatırım yapacak (OSB’de yapması şartıyla) yatırımcılara 6. Bölge şartlarının (avantajlarının) uygulanmasının mevcut, özellikle de yerli sanayiciler açısından ne gibi olumsuzlar getirdiği üzerinde duruldu.

Programda kamu kurumlarının malzeme alışlarında yerli üreticiyi tercih etmesi gerektiği vurgulanarak bunun hem işveren, hem işçi hem istihdam hem de ilimiz ekonomisi açısından önemi üzerinde duruldu. Kamu kurumlarının bu yönde davranmasının öncelikleri olması gerektiği savunuldu.
Adıyaman’da kurulma aşamasında olan ve ilin ekonomik olarak canlanmasına önemli katkı sağlayacağı beklenen

Mermer OSB’si hakkında da bilgiler verilerek gelişmeler değerlendirildi. Program genel değerlendirme ve iyi temennilerle sona erdi.

Her pazartesi akşamı saat 21.00’de Mercan TV ekranlarına gelen Kente Dair ilgi ve beğeni ile izlenmeye devam ediyor.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha