Çelikhan Kaymakamı Necdet Uçar mesajında, "Özveri ve sevginin, merhamet ve şefkatin simgesi olan annelerimiz, başımızın tacı, gözümüzün nuru hayatımızdaki en değerli varlıklarımızdır."dedi.

"Ailenin temelinin tesis edilmesinde, çocuklarımızın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ortamda yetişmesinde en temel rolü üstlenen annelerimiz, evlatları için her zaman sığınılabilecekleri bir kucaktır" diyen Uçar, şunları kaydetti:

"Cennetin annelerimizin ayakları altında olduğuna inanan bir geleneğin mensubu olarak, annelerimizin sabır, fedakarlık, adalet, sevgi,saygı, hoşgörü, şefkat, ve doğruluk gibi yüce erdemlerin sembolü ve taşıyıcısı olduklarına inanmaktayız. En önemlisiyse bu yüce değerleri ilk olarak annelerimizden görüp annelerimizden öğrenmekteyiz.

İşte tam olarak bu öğreti bizlerin, ulusumuzun ve milletimizin yüksek kültür ve geleneğinin temel harcını bizlere anlatmaktadır. Değerlerimiz annelerimizle yükselmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle bu önemli ve anlamlı günde, başta, vatanı için canını feda eden kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit annelerimiz olmak üzere, anne olma mutluluğunu ve onurunu yaşayan tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutluyor, milletçe sağlık, mutluluk ve huzur içinde nice anneler gününe birlik ve beraberlik içinde ulaşmamızı temenni ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha