Kaymakam Uçar, mesajında, tüm dünyada Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurulmuş ve bu günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul edildiğini anımsattı.

"Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur" diyen Kaymakam Uçar, şu ifadelere yer verdi:

"Bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için devletimiz her türlü imkanı seferber etmiştir. Bu anlamda devletimizin temel hedefi; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak, eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir. Çünkü devletimizin hizmet politikasında "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu vardır. Bu çerçevede sosyal devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağlandı."

Engelli olmanın, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Uçar, "Bu nedenle toplumun her kesimi, her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli olduklarını göstermelidir. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Bu düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini temenni ediyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha