Kaymakam Uçar, yaptığı açıklamada, Kovid-19 olayının yarattığı büyük tehlikenin ülkede ve ilçede hala devam ettiğine dikkat çekti.

"Güneşli günlerde rehavete kapılmayalım"

"Beraber aldığımız tedbirlerle vaka oranımızda yüzde 500'e varan iyileşmeler görülmektedir" diyen Kaymakam Uçar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle vatandaşlarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Ancak özellikle güneşli günlerde rehavete kapılmamalıyız. Kovid–19 tehlikesinin çok hızlı yayıldığını bir anda en başa dönebileceğimizi unutmayalım. Lütfen mümkünse evde kalalım, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı evde kalmaları noktasında takip edelim. Dışarıda temasla çalışmak zorundaysak evimize döndüğümüzde risk gruplarımızla temas kurmamaya özen gösterelim.

Ülkemiz genelinde kahvehane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeler kapatılmıştır. Ancak Kaymakamlığımızca bu işletmelerimizin çay ocağı şeklinde çalışmalarına izin verilmiştir. Bu işletmelerimizde sandalye, masa bulundurmak, oturmak, maske çıkararak çay, kahve, sigara vs. içmek işletme sahiplerimizi zor durumda bırakmaktadır. Lütfen genel sağlığımız için anlayış gösterelim."

"Çekirdek aile dışında kimse ile temas etmemeye özen gösterelim"

İlçe genelinde maske takma zorunluluğunun olduğunu hatırlatan Kaymakam Uçar, "Lütfen maskelerimizi çıkarmayalım. Çekirdek aile dışında kimse ile temas etmemeye özen gösterelim. Özellikle dışarıda bulunduğumuz sosyal ortamların uyması zorunlu kurallarını bilelim, uyaralım ve kurallara uyalım. Lütfen kendimizin ve ailemizin dışındaki diğerlerini de düşünelim. Yaptığımız bir hatanın bilmediğimiz bir evde bilmediğimiz bir hayatta bilmediğimiz bir yaşamda hayatların canların yok oluşuna sebep olacağını unutmayalım.

Tüm vatandaşlarımıza, başta sağlık çalışanlarımız ve kolluk görevlilerimiz olmak üzere bu süreçte emeği olan tüm kamu çalışanlarımıza teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha