"Gelecek nesiller için komisyon oluşturulacak"

Besni'de göreve geldiği günden bugüne vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Kaymakam Nazlı Demir, Besni'de çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Gelecek nesillerin geçmişini unutmaması adına yeni bir çalışma içerisine girdiklerini söyleyen Demir, şunları dile getirdi:

"Şimdi biz ilk başta Besni'yi anlatan, tarihini, kültürünü anlatan kaynakları bir getirin dedik. Şekip Önder’e ait bir kitap var, iki tane daha yayın bulduk ama inşallah bizim de temel amacımız güzel bir komisyon oluşturalım diyoruz. Besnili akademisyenlerden, geçmişten bugüne Besni'nin tarihine, kültürüne hizmet etmiş kişilerden güzel bir ekip oluşturalım diyoruz. O ekiple beraber işte hem böyle Besni'nin tarihini kültürünü anlatan hem gelecek nesiller için bir kaynak olabilecek bir eser ortaya çıkaralım diyoruz."

"Buradan giderken Besni'ye ne yaptım diyebilmeliyim"

Görev süresi boyunca Besni'de güzel izler bırakmak istediğini dile getiren Demir, şöyle devam etti:

"Yine Besni'yi turizm anlamında biraz ele almaya başladık. İnşallah olursa bir turizm master planı ve devamında yine turizm haritalarıyla beraber Besni’ye yeni bir nefes getirmeye çalışıyoruz. Şimdi her ilçenin bir yapısı ve gidişatı var bizimde amacımız bir enerji katmak. Buradan çıkıp giderken ben Besni’ye ne yaptım diyebilmeliyim. Eğer ben geriye dönüp baktığımda ben Besni’ye hiçbir şey yapamamışım diyorsam vicdanen rahatsız olurum. İsterim ki gelmişken buraya olumlu anlamda katkılarımız olsun. Besni’nin tarihine, kültürüne, turizmine, tarımına, insanına dokunmuş olalım. Hedefimiz bu. Besni’de güzel bir ortam var. Pandemi bizi biraz kısıtlıyor ama zaman zaman esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Yine de güzel bir ortam var. Güzel bir saygı, nezaket var, buda bizim şevkimizi daha da artırıyor. Sayın valimizde Besni’yi seviyor, Besni’nin hayırseverleri de buraya sahip çıkıyorlar inşallah bizde bu güzel ortamda elimizden geleni yaparız."

"Besni gündemine hep eğitimi almış"

Besni’de hayırseverlerin vatandaşların eğitime büyük önem verdiğini ifade eden Kaymakam Demir, "Hayatta en güzel yatırım insana olan yatırım, onunda en güzel yolu eğitime yatırım. Bu yıl eğitim bayramı maalesef sadece çelenk sunumu ve zoom uygulaması üzerinden yapılan panellerle kutlandı. Nasip olurda inşallah seneye yetişirsek belki içine bir kitap fuarı da yerleştirerek bu yılı da telafi edecek şekilde coşkulu bir eğitim bayramı yaparız. Neyi gündeminize alırsanız onun üzerine yoğunlaşıyorsunuz. Besni eğitimi gündemine almış ve hep orada tutmuş. İşte eğitim vakfının kurulması, yıllardır yapılan eğitim bayramı, burada ki pek çok okulumuz hayırsever yatırımı sağ olsunlar hiç ellerini çekmemişler, köy okullarımıza kadar halen hep desteklerine devam ediyorlar. Buda eğitime verilen önemi gösteriyor. Vatandaş da buna göre bir tavra giriyor.

Eğitim bir kültür işidir, geçmişten beri gelen bir hazinedir. Burada o kültür oluşmuş ve oturmuş. Çok ciddi eksiklikleri de yok bazı sorunları var inşallah onları da çözeceğiz. İşte en son Ali Erdemoğlu’na sağ olsun 24 derslikli bir Anadolu Lisesi yapım kararının ardından geldi yerini gösterdik kendisi de beğendi. O bölge yeni bir yerleşim bölgesi olduğu için hiç okulumuz yok. İşte orada bir Anadolu Lisesi yapacak bize. Hatta Gaziantep’te, Adıyaman’da da sözünü vermiş ama 'ilk Besni'den başlayacağım' dedi. İnşallah önümüzdeki haftalarda valimizle protokolünü imzalayıp hemen temeline başlayacaklar. Daha hayırseverlerimiz var. Okulla ilgili yatırımları bekliyorlar bu pandemi nedeniyle ertelenmiş yatırımlar var. Onlarda olursa eğitim de bir eksiğimiz kalmıyor." şeklinde ifade etti.

"Besni için yeni bir nefes olsun istiyoruz"

Besni’nin turizmini geliştirmek adına da çalışmalar yapacaklarını aktaran Demir,açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yine geçtiğimiz hafta sonu sayın valimizi misafir ettik. Besni’nin tarihi yerlerini gezdik. İşte Kızılin’e Halfeti’den bir tekne getirttik. Onla bir tekne turu yaptık. Onlarında çok hoşuna gitti. İnşallah ileriki zamanlarda bir paket tur çalışmaları yapacağız ama maalesef şuan bu pandemi bu yıl her şeyin önünde bir engel acaba ne olur deyip önümüzü göremiyoruz ama yine de planlarımızı yapıyoruz ve bir hazırlık süreci içerisine gireceğiz. Besni için yeni bir nefes olsun istiyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha