Anaç, yaptığı açıklamada, Merkez Birliklerince üyelerinin ihtiyacını karşılamak üzere besilik erkek sığır ithalatı ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdürlüğü ile ilgili bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Bu kapsamda Bakanlığın izin verdiği Amerika ve Avrupa ülkelerden  hayvan tedariğinin planlanabileceğini aktaran Anaç, "Hayvanlar Bakanlıkça belirlenmiş teknik ve sağlık şartlarında kastre edilmemiş, kombine veya etçi ırkların saf ve melez ırkları olacaktır. Bir üye için en fazla 200 baş talep alınacak olup, alt limit bulunmamaktadır. Ancak 60 baş altı talep edenlerin karantinaları ilgili Birlik veya Merkez Birliğince yapılabilecektir. Gönderilecek listede 60 baş altı talep edenlerin karantinasının birlik tarafından yapılacağı veya merkez birliği tarafından yapılması istendiği belirtilecektir. Fiyatların Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fiyat politikasına uygun olması, daha önce üyelerimize sağlanan fiyatlar dolayında gerçekleşmesi ön görmektedir. Kesin fiyat taleplerin toplanmasından sonra açıklanacaktır" dedi.

Anaç, şöyle devam etti:

"Avrupa'da hayvan talep eden üyelerimizin aşağıda belirtilen Merkez Birliği Euro hesaplarından birisine hayvan başına 50 Euro Amerika'da hayvan talep edenlerin ise yine aşağıda belirtilen Dolar hesaplarımızdan birisine hayvan başına 50 ABD doları yatırması gerekmektedir. Bu ödemeyi yapmayanların talepleri dikkate alınmayacaktır. Yatırılan bu talep ön ödemesi, sonradan hayvan bedeli üzerinden mahsuplaşma yolu ile indirilecektir. Bu ön ödemeyi yapıp hayvan alımından vazgeçenlerin, vazgeçtikleri hayvan için 50 Euro yada 50 ABD doları ön ödemeleri iade edilmeyecek olup Merkez Birliğine gelir kaydedilecektir.  Ön ödeme yapan üyeler, itirazı kayıtsız olarak kabul edilecek, ön ödeme yaptıktan sonra hayvan alımından vazgeçmesi halinde ön ödemeye ilişkin herhangi bir hak, talep veya iddia ileri sürülmeyeceğini taahhüt ile belgelendirilecek"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha