Kuraklık endişesiyle ekinlerin kurumasından korkan çiftçilerin iki gündür aralıksız devam eden yağmur nedeniyle yüzleri güldü.

Yağışların yeterli olmadığını ancak en azından bir rahatlama etkisi gösterdiğini söyleyen Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, "Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız şu dönemde bu yağmurlar tarım arazilerin için ilaç gibi geldi.” dedi.

"Ekini olan çiftçilerimiz için can suyu oldu"

Bu yıl sonbahar ve kış mevsiminin en kurak dönemini yaşadıklarını belirten Başkan Turanlı, şunları ifade etti:

"Bilindiği gibi sadece Adıyaman'da değil, tüm ülke olarak son yılların en kurak sonbahar ve kış mevsimini yaşıyoruz. Birkaç senedir devam eden kuraklık bu sene daha da hissedilir oldu. Bu sene de yağmur bir türlü beklediğimiz gibi yağmamıştı. Allah’a şükürler olsun ki, dün geceden beri başlayan yağmur ekini olan çiftçilerimiz için can suyu oldu. Yeterli değil ama en azından bir rahatlama etkisi gösterdi. Devam eden bu yağışlarla birlikte zor günlerin geride kalmasını temenni ediyoruz. İnşallah söz konusu yağışların devamı önümüzdeki günlerde gelir ve yeni yılda çiftçimizin hububat ve tahıl konusunda sıkıntısı gider, yüzü de güler."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha