İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yarıya indirilmesine ve araçlarda yolcuların güvenli mesafede oturmasına ilişkin genelgesinin uygulanmasına yönelik denetimler Kahta’da devam ediyor.

Kahta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki şehir içi yolcu araçlarına ve köy minibüslerine denetim yaparak kurallara uyulması için yolcu ve firma çalışanlarını uyardı.

Uygulama yapan zabıta ekipleri, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve köy minibüslerinde ayakta yolcu olup olmadığını, yolcuların maske takıp takmadıklarına ve minibüslerdeki sosyal mesafe kurallarına uygun yolcuların oturma düzenlerini kontrol etti.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, denetimler hakkında yaptığı açıklamada, "Son bir ay içerisinde ülke genelinde koronavirüs ile artan pozitif hasta sayısına bağlı olarak halkımızın sağlığı ve güvenliği açısından Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz her gün ayrı ayrı mevkilerde denetimlerini arttırdı. Şehir merkezinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve şehir merkezi ile köyler arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde yapılan denetimlerde halkımızın sağlığı için vatandaşlara sosyal mesafe ve maske takma konularında bilgilendirmeler yapılıp, kurallara uymayan vatandaşlara ve minibüs işletmecilerine cezai işlem yapılacağı tekrar hatırlatıldı."dedi.

Artan vaka sayısına bağlı olarak denetimlerini de sıklaştıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Turanlı, "Halkımızdan isteğimiz mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları, maske ve mesafeye dikkat etmeleridir. Sonuç itibarı ile bu hastalığı yenmek de yenilmek de yine bize bağlıdır.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha