Kahta Ziraat Odası Eğitim Salonu’nda düzenlenen toplantıya Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zülküf Orak, Kahta MYO Müdürü Mehmet İnan, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Kahta Badem Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım, Kahta Süt Birliği Başkanı Deniz Alan, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda tarıma dayalı ekonomik yatırım konuları, kırsal ekonomik altyapı yatırım konuları, yeni tesis yapımına destek veriliyor, mevcut olan veya yarım kalmış yatırımlara da hibe desteği veriliyor mu?, ne kadar hibe desteği verilmektedir?, projelerin son tamamlama tarihi nedir?, kimler başvuru yapabilir?, başvurular ne zaman başlayacak? ne zaman sona erecektir? ve başvurular nereye yapılacak? başlıkları altında çiftçilere bilgi verildi.

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ise 14. etap kapsamında yüzde 50 hibe destekli programın 5 yıl boyunca devam edeceğini, ilde proje uygulamak isteyen yatırımcılar için il ve ilçe müdürlüğünün bilgi ve desteğinin her zaman devam edeceğini belirtti.

Toplantı karşılıklı fikir alış verişi ve soru cevapların ardından sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha