Adıyaman- Kahta Karayolu 25'inci kilometresinde bulunan Hasancık köyü Adıyaman Orman Fidanlık Şefliğine gelen Vali Aykut Pekmez'in eşi Yeşim Pekmez ve 200 kadın, ilk olarak buraları gezerek Orman Fidanlık Şefliği'nden bilgi aldı.

Daha sonra kadınlar,  farkındalık için tohum ve fidanları toprakla buluşturdular.

Yeşim Pekmez, yaptığı açıklamada, böylesi güzel etkinlikte bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek,"Zamanımızın en önemli eksikliklerinden birisi doğaya olan ilgimizin azalması, bu sayede devlet politikası olarak ta zaten başta Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde bu tarz tohum ekme fidan dikme faliyetlerimiz hızla tüm yurtta devam ediyor. Bugün de burada böyle bir önemli günde hanımlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Adıyaman ÇATOM Sorumlusu Zeynep Erdem ise 8 Mart’ın kadın emekçi günü olduğunu vurgulayarak,"Tüm kadınlarımızın emekçi günü kutlu olsun bugün burada gençler var, kadınlarımız var. GAP idaresine bağlı yürütülen Gençlik ve Kültürevi ve ÇATO Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adıyamanlılar Vakfı ve Tema Vakfı ile beraber düzenlemiş olduğumuz bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Çünkü kadınlarımız sadece bir gün değil her gün anılmalı. Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün tahsis etmiş olduğu fidanlık tesisinde bugün tohum ekimi yapıyoruz. 200 kadınımızla, gençliğimizle beraber bu çalışmayı yapmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Elif Nur Güler, ise "Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Tohum ekmeyi öğrendik ve fidan nasıl oluşur öğrendik. Ağacın bizim için önemli olduğunu öğrendik. Bugün çok güzel bir etkinlik geçirdik"dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha