Bir Otelde düzenlenen yardım protokolüne Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Hayrat Vakfı İl Temsilcisi İlyas Buçakcı, Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Ahmet Demir, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, yaptığı açıklamada, "Bugünde daha önceki sivil toplum örgütlerinin yaptığı yardım kampanyalarının bir benzerini Hayrat İnsani Yardım Derneği düzenledi. Önceki gönderilen yardımlar yerini buldu. Çok güzel sonuçlar alındı. Buradan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum ama oradaki zulüm, ihtiyaç bitmedi. Onun için sürekli yardımların yenilenmesi gerekiyor. Bugünde yine sivil toplum örgütleri gayret edip yardım göndermek istiyor. Bizde belediye olarak elimizden gelen yardımı yapmak, depolanmasında, gerekli lojistik desteği vermek için protokol imzaladık. Orada ki ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe bizimde desteğimiz devam edecek. Bu hayırlı hizmete bizleri de katan, bizleri de ortak edin Hayrat İnsani Yardım Derneğine teşekkür ediyorum. Dünyada mazlumlar bitmeyecektir. İnsanların hayra hasenata ihtiyacı var. Allah hayırlı etsin diyorum"dedi.

Hayrat insani yardım derneği Adıyaman il Temsilcisi Ahmet Demir ise şöyle konuştu:

"Dernek olarak Suriye'deki savaşın başlangcından beri hep mazlum Suriye halkının yanında olduk. Malumunuz Halep'te mazlumların ahı dinmiyor, aylarca muhasara altında kalan şehirde, insanlar ağır hayat şartları altında yaşam mücadelesi veriyor. Yüzlerce çocuğun ağır bombadırman altında can erdiği Halep, ölü bir şehir haline geldi. Ekmek, gıda malzemeleri, un, hastane, doktor, bebek maması ve temiz su sıkıntısı şehirde had safhaya çıkmış durumda. Şu an büyük bir insanlık dramanın yaşandığı Suriye'deki kardeşlerimizin acısını bir nebze olsun hafifletmek adına Adıyaman Belediyesi işbirliği ile “ iyiliğe sözümüz var” sloganıyla mazlum ve mağdur kardeşlerimizin için bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde Adıyaman Belediyesi iş birliği ile Suriye'deki savaş mağdurlarına yönelik un, helva ve bakliyat gibi dayanıklı gıda maddeleri ve bebekleri için süt ve mama gibi temel ihtiyaç maddeleri ile özellikle kış mevsiminin souk ve yağışlı günlerinde kışlık elbise, ayakkabı, battaniye, halı, yatak ve yakıt gibi ihtiyaçlarına yönelik Adıyaman halkımızın yapacağı bağışları Suriye'ye ulaştırmaya çalışacağız.İnşallah Adıyaman Belediyesi ve dernek olarak yapacağımız bu yadımlar sayesinde Suriyeli bağlamda yardım kampanyamıza destek veren Belediye Başkanımız sayın Fehmi Hüsrev Kutlu'ya tüm belediye çalışanlarımıza ve fedakar Adıyaman halkımıza teşekkür ediyoruz. Allah şimdiden hayırsever Adıyamanlı hemşehrilemizin yaptığı ve yapacağı yardımları kabul etsin, Suriye'de yaşanan bu insanlık dramı sona ersin"


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber