Adıyaman Merkez ve Köy Muhtarları Derneği'ni ziyaret eden İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan," Muhtarların sorunlarına ilişkin tespitlerinde ilgili makamlara ilettiğinden eminim. Tabi bu anlamda bizim söylediğimiz gibi muhtarlara özellikle pandemi döneminde müthiş yükler yüklendi bütün görevler onlara verildi."dedi.

"Muhtarlar posta görevlisi gibi kullanılmaya başlandı"

Doğan, muhtarın mutlaka kendi mahallesinin parkın içerisinde bir muhtarlık bürosu olursa parka gelişi güzel insanlar gidip gayri kanuni işler yapamayacaklarını belirterek, "Muhtarların böyle birkaç tane yardımcısı var da gibi davranılırdı, muhtarlar posta görevlisi gibi kullanılmaya başlandı. Adresinde bulunamayanların evrakı oraya bırakılıyor. Bu kardeşimize uğradığımda yüzlerce evrak olduğunu gördüm bunlar ne diye sorunca bunlar ilgili PTT memurlarının ilgilisine ulaştıramadığı evraklar maalesef. Böyle çeşitlendirilerek verilen görevlerin çeşitliği artınca yükü de ağırlaşıyor."şeklinde ifade etti.

"Cumhurbaşkanı muhtarlara yardımcı personel sözü vermişti"

Cumhurbaşkanının muhtarlara bir sözünün olduğunu hatırlatan Doğan, şöyle devam etti:

"Birer yardımcı bilgisayarı iyi kullanabilen devlet ile ilişkilerini düzenleyen birer yardımcı verileceği konusunda söz verilmişti. Bunu canlı yayında söyler iken ben de izlemiştim. Hatta hatırlıyorum birkaç sene önce. O maalesef yapılmadı.

Bunun dışında her muhtarın mutlaka kendi mahallesinin parkın içerisinde bir muhtarlık bürosu olursa parka gelişi güzel insanlar gidip gayri kanuni işler yapmazlar. Hem de muhtarın yerinin olması mahalleli açısından son derece uygun olur. Hem gider mahalle ile derdini anlatır hem de o parkta otururlar. Bu anlamda belediyenin kendisi üzerine düşen görevi mutlak sürede yapması gerekir çünkü bu tür yerlerin yapılmasında belediyeler öncelik etmelidir diye düşünüyorum. Ve yahut da şöyle yapılabilir eğer o yapılmıyorsa dahi her mahallede aşağı yukarı taziyemiz var bizim taziyelerin hemen yanına muhtarları ilgilendiren bir oda yapılsa idi ayrıca küçük bir oda yirmi metrekarelik bir oda yine problemi çözebilirdik.

Bunu düşünmemiş olmaları bana göre bir eksikliği yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda kendilerini ziyaret ettiğimiz dernek başkanına da başarılar diliyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha iyi işler yaparlar. Muhtemelen bu sorunlara ilişkin problemlerin çözülmesi bizim üzerimize ne düşerse biz onu yapmaya her zaman hazırız."

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Osman Tuzcu ise,"Ziyaretinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz duyarlılığından dolayı. Bize katkılarının olacağına inanıyoruz. Saygılar sunuyoruz başarılar diliyoruz."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha