Işık, mesajında, "Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin ilan edilmesinin 71. yıl dönümünü kutluyoruz."dedi.

1948 yılında, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıntıları arasında uluslararası toplum tarafından özgürlük, adalet ve barış için, insan onurunun ve haklarının tanındığı evrensel bir düzen kurulmasına karar verildiğini belirten Işık, şunları kaydetti:

"Bu tarihten itibaren tam 70 yıllık bir zaman geçmiş bulunmaktadır. Bu zaman diliminde dünya çokça insan haklarının ihlalleri ile karşı karşıya geldi. Özellikle bölgemizde Suriye iç savaşı ile binlerce aile, insan, çocuk mağdur edildi. Ülkesinden göç etmek zorunda kalan bu insanlar yurtlarından, mallarından, ailelerinden, anne babalarından kardeşlerinden oldular. Çocuklar annesiz ve babasız bırakıldı. Ülkemizin ve toplumumuzun ensar muhacir kardeşliği inancı ile bu insanlara kucak açması neticesinde acıları bir nebze de olsa son buldu. Birçok kıyılara vuran çocuk cesetlerine rastlanılmıştır. Birçok dünya ülkesi buna seyirci kalmıştır. Halen Mısır'da hapishanelerde bilim adamı, öğrenci, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis ve binlerce kişi işkence ve ağır koşullar altında tutulmaktadır. Çinin Doğu Türkistan bölgesinde Müslümanlara genç çocuk yaşlı kadın erkek demeden insanlık dışı işkenceler yapılmaktadır." 

Türkiye'de çeşitli terör örgütlerinin farklı isimler altında birçok insanı hedef alarak ve gerekse de toplu katliamlar ile insanları katlettiklerini vurgulayan Işık, "Meslektaşımız Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de, bu tarihi mirasın ve kültürel değerlerin korunması konusundaki hassasiyetini dile getirdiği bir günde maalesef katledilmiştir. Aynı zamanda bir yaşam hakkı ihlalinin kurbanı olan meslektaşımız Tahir Elçi’yi de bu vesile ile bir kez daha saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde bir grup terör örgütleri mensuplarınca yine insanların üzerine silahlar ile ateş açılmış insanların hayat hakkına kast edilmiştir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle öncelikle yaşam haklarının ihlal edilmediği, temel hak ve özgürlüklerin daha fazlasıyla güvence altına alındığı, insan ve insan onuruna saygının egemen olduğu bir dünya dileğiyle tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha