Ziyarette, İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve beraberinde, İGF Genel Başkan Vekili Seda Köktener, reklam müdürü Nurcan Köken, yönetici asistanı Didem Özer ve AGC Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman internet sitelerinden sorumlu AGC ikinci Başkanı Cihan Akbilek, Başkan Vekili Yusuf Dündar, Genel Sekreter Burak Cansel Çolak, ikinci başkan Selahattin Alptekin, Mehmet Toprak, Yılmaz Çoban, Hakan Çalışkan, Vahap Dişkaya bulundu.

Genel Başkan Mesut Demir, burada yaptığı konuşmasında, İGF’nin 1 yıl önce kurulduğunu, bu süre zarfında Türkiye genelindeki kurumsal internet gazetelerini bir çatı altında bir araya getirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

"Üyelerimizle birlikte çok önemli bir görevi üstlendiğimizin farkındayız"

Demir, açıklamasının devamında bugün itibariyle 2 bin 500 internet sitesini federasyonlarının çatısı altında bir araya getirdiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Türkiye ile birlikte 6 devlette teşkilatlarını kurduklarını, iletişim başkanlığıyla irtibat halinde olduklarını vurguladı. Demir, sosyal medya yasasının çıkması için çalışmalara devam ettiklerini hatırlatarak; “İGFA (İnternet Gazeteleri Federasyonu Ajansı) ulusal ölçekli resmi bir haber ajansı olarak hizmete başlamıştır. Temsilcilerimiz aracılığıyla gelen haberler bir havuzda birikmekte olup, uygun görülen haberler ulusal anlamda yayına sunulmaktadır. Ayrıca İnternet Gazetecileri Federasyonu TV adıyla bir televizyon kanalımız Şubat ayı içerisinde ulusal anlamda yayına başlayacaktır. Üyelerimizle birlikte çok önemli bir görevi üstlendiğimizin farkındayız. Merdiven altı, korsan yayıncılık, iftira, şantaj, tehdit gibi gayri ahlaki hiçbir haberin yapılamayacağı konusunda duruşumuz nettir. Ayrıca internet haber sitelerini bir araya getirmekten onur duyuyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olan federasyonumuza temsilcilerimiz vasıtasıyla, maliye kaydı olan, resmi, adresi belli olan internet gazetelerini üye yapmaktayız. Adıyaman’ın bugünden sonra ayrıcalıklı ve gözde bir ilimiz olarak sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak için artık İGF elini taşın altına koymuştur. Görüntülü veya yazılı olarak bize düşen her haber anında değerlendirilecektir. Adıyaman’da temsilciliğimizden sisteme bir haber yüklendiğinde o haber 81 ilde 2 bin 500 haber sitesinde aynı anda yayınlanacaktır. Bu oluşumu Adıyaman’da AGC bünyesinde Mehmet Cihan Akbilek’in temsilciliğinde yürütüyoruz."

"Ülkemize hayırlı hizmetler yapacağınıza inanıyorum"

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise "Sosyal medya günümüzde çok etkin bir iletişim aracıdır. Bu etkin alanın kontrol altına alınması için federasyonunuzun önemli bir görevi üstlendiğini öğrenmiş olduk. Bu anlamda federasyonunuzun çalışmalarını önemsiyorum. 2 bin 500 internet sitesi, haber ajansı ve televizyon kanalıyla ülkemize hayırlı hizmetler yapacağınıza inanıyorum. Bu çalışmanızdan dolayı da sizleri kutluyorum." diye konuştu.

“Başkanımız Mesut Demir’le birlikte önemli projeleri hayata geçirdik”

AGC Başkanı Zeki Dişkaya ise, "Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’ın bizleri kabulünden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Adıyaman’da hizmet veren basın yayın organlarımızla birlikte önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Halkın nabzını tutarak, yetkililere ulaşması gereken her konuyu köprü vazifesi görerek yetkililere ulaştırmaktayız. AGC ailesinin daha güçlü bir şekilde hizmet vermesi için İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanımız Mesut Demir’le birlikte önemli projeleri hayata geçirdik. Adıyaman’ın sesinin bundan sonra tüm Türkiye’de ve dünyada duyuracağız. Haberlerimizle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."dedi.

"Federasyonumuz ile birlikte çok güzel işlere imza atacağız"

AGC İkinci Başkanı ve İnternet Gazetelerinden sorumlu Adıyaman Temsilcisi Cihan Akbilek de,  "AGC bünyesinde yaklaşık 25 tane internet gazetesi bulunmakta. Bu internet gazetelerinin 16 tanesinin maliye kaydını yaptırdık. Böylelikle bu haber portallarını resmi kurumlar haline dönüştürerek, federasyonumuza üye yaptık. Federasyonumuz ile birlikte çok güzel işlere imza atacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha