Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yazılı açıklamada, İl Tarım Ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği belirtildi.

 Açıklamada, gıda kayıpları ve israfıyla mücadele amacıyla İl Tarım Ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" isimli kampanya 20 Mayıs 2020 tarihinde Bakan Dr. Bekir Pakdemirli tarafından resmen başlatıldığı hatırlatıldı.

Proje ile gıda kaybı ve israfını azaltmaya yönelik ulusal stratejiler ve eylemlerin geliştirilmesine yardımcı olmanın amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında başlatılan bu kampanya, kamu sektöründen özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarından tüketicilere, herkesin yer aldığı bir kampanyadır. Tüketicilerin israf konusunda daha çok bilinçlenmesi, gıdayı tüketme alışkanlıklarında uzun soluklu değişimler yapabilmesi, gıda kaybının ve her türlü israfın azaltılması en önemli hedef. Dünyada üretilen gıdanın üçte biri kayıp ya da israf edilmektedir. Eğer biz bu sorunu durdurabilirsek dünyada -açlık- diye bir sorun kalmayacaktır.

“Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” kampanyasında hem halkımızın, hem de gıda işletmecilerinin konu ile ilgili farkındalığını arttırmak amacıyla, çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz."   

Kaynak : PHA
Kaynak: pha