Öz, mesajında, "Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa'nın 10 Ocak 1961'de kabulüyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nün bu yıl 59'uncu yıl dönümü."dedi.

Küreselleşen dünyada gazetecilerin yansız haber yapmalarını sağlayacak ve çalışma koşullarını iyileştirecek yeni düzenlemelerin yapılmasının, medyaya daha da güç kazandıracağına işaret eden Öz, şunları kaydetti:

"Kamuoyunu bilgilendirmede ve demokratik bir toplumun oluşması yönünde büyük bir sorumluluğu yerine getirmekte olan basın, bu özelliğiyle demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Özellikle yerel basının desteklenmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Adıyaman basını, tarafsız, güvenilir, özgür habercilik anlayışıyla bu görevlerini büyük bir sorumlulukla yerine getirmektedir. Bizlerle sürekli beraber olan ve kurumumuza destek veren değerli gazetecilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu önemli gün nedeniyle başta ilimizde görev yapan basın muhabirleri olmak üzere, milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha