Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, yaptığı açıklamasında muharrem ayında özellikle de "Aşure Günü"nde insanlık tarihinde birçok önemli olayın yaşandığını ve bugünün Müslümanları için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Kerbela olayının Müslümanların kardeşliğine vesile olması gerektiğini belirten Taşçı, "Bize düşen, geçmişte meydana gelen ve çoğunluğu Ehl-i Beyt'ten olan 70 civarında Müslümanın şehid edildiği Kerbela olaylarından dersler ve ibretler çıkarmaktır. Asırlar önce meydana gelmiş bu müessif Kerbela olayının Kerb-u belasını zamanımıza taşımak değildir. Kerbela olaylarından bir ayrılık, gayrılık ve düşmanlık dersi çıkarmak değildir. Bugün andığımız zaman nasıl kahroluyorsak, nasıl üzülüyorsak bugün bize düşen, bu müessif olaydan Müslümanların bir ve beraber olmaları, kardeşler olmaları gerektiğinin derslerini çıkarmaktır." dedi.

"Yeni kerbelalar yaşıyoruz"

Müslümanların, yeni Kerbelalar yaşatmak isteyenlere karşı teyakkuzda olması gerektiğini belirten Taşçı,şu ifadelere yer verdi:

"Ders almadığımız için, ibretler çıkarmadığımız için gönül coğrafyamız olan Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Libya'da, Afganistan'da maalesef yeni yeni Kerbelalar yaşıyoruz. Memleketimizde de yeni Kerbelalar meydana getirebilmek için, inananları birbirine kırdırmak için çalışanlar, çabalayanlar ve gayret sarf edenler var. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz.

Biz her zaman kardeşliğimizi, beraberliğimizi, sevgimizi ve muhabbetimizi canlı ve diri tutacağız. Ve hiçbir zaman birbirimizle kavga etmeyeceğiz. Zira Cenab-ı Allah 'Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Resulüne itaat edin. Birbirinizle kavga etmeyin. Eğer kavga ederseniz, bozguna uğrarsınız. Devletiniz, gücünüz, kuvvetiniz elinizden gider. Sabredin.' buyurmak suretiyle bizleri uyarmaktadır." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha