Yapılan açıklamada; hükümlü ve tutukluların hedeflerine ulaşabilmesi için belirli bir sistem ve plan dahilinde tahliye sonrasına hazırlanması esası alınan program ile işyurtlarında mesleki eğitim verilen hükümlü ve tutukluların öğrenme kazanımlarının ölçmenin de verilen eğitim kadar önemli olduğu savunuldu.
İşyurtları Kurumu tarafından 2018 yılı Şubat ayında başlatılan ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre sürdürülen belgelendirme çalışmalarının başarıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda, son bir yıl içinde toplam 838 hükümlü ve tutuklu kalfalık; 16 hükümlü ve tutuklu ustalık belgesi aldı. Mesleklerindeki yetkinlik ve deneyim düzeyini belirten resmi belge niteliğinde olan bu belgeler, hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası istihdamına önemli katkı sağlayacak” denildi.

BİN HÜKÜMLÜ

Yanı sıra mesleki Yeterlilik Kurumu ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde devam eden mesleki yeterlilik çalışmalarının olgunlaştırıldığını ve 2019 yılı içinde 1000 hükümlü ve tutuklunun mesleki yeterlilik sınavlarına katılmasının amaçlandığı duyuruldu. (BSHA)

Editör: Adıyaman Haber