Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ile komandoların aileleri katıldı.

Yeşilyurt: "Bu kutsal mücadeleyi inanıyoruz ki kazanacağız"

Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte Kore’de, Kıbrıs’ta, Bosna Hersek’te, Kosova’da, Somali’de, Afganistan’da ve Lübnan’da olduğu gibi şuanda da Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarması, polisi ve özetle tüm güvenlik güçleriyle barışı desteklemeye devam ediyor. Ecdadımız geçmişte içinde bulunduğumuz ortamdan çok daha zor ve ağır şartlarda milletimizin istiklalini koruyup bu cennet vatanı bize nasıl emanet ettiyse, biz de bugün şanlı bayrağımız semada ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi yılmadan çalışacağız ve bu kutsal mücadeleyi inanıyoruz ki kazanacağız. Yürüttüğümüz mücadelenin, vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, bayrağımızı ve ezanımız yaşatma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu, işte karşımızda duran gurur verici bu tabloda görmekteyiz. Sınırlarımızda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizler birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur."dedi. 

"Vali Çuhadar:Duruşunuz zalime korku, mazluma umut olsun"

Vali Mahmut Çuhadar ise, "Suriye Barış Gücü Harekatı kapsamında, bugün Adıyaman İl Jandarma Komutanlığımız Özel Harekat Tabur Komutanlığı’ndan 241 kahramanımızı Suriye’nin El-Bab kentine uğurluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi milletinin umudu değil, gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların umudu olan bir ülkedir."dedi. 

3 kıtada at koşturmuş, insanlığa adalet, hidayet ve merhamet tebliği yapan bir milletin ecdadı olarak gittiği topraklarda mazlumların övünç kaynağı olduğunu belirten Vali Çuhadar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizler tarihinde asırlarca 3 kıtada at koşturmuş, insanlığa adalet, hidayet ve merhamet tebliği yapan bir milletin ecdadı olarak gittiği topraklarda mazlumların övünç kaynağı olmuş, hoşgörünün, merhametin, insan haklarının timsali olmuş tarihinde asla zulmetmemiş, mazlumların her zaman yanında olmuş bir ordunun mensuplarısınız. Tarihimizin hiçbir döneminde, kahraman ordumuz Bosna’dan Afganistan’a, Somali’den Libya’ya, Katar’dan Kosova ve Suriye’ye gittiği topraklara hiçbir zaman sömürge muamelesi yapmamış ve buraların doğal kaynaklarını yağma ve talan etmemiştir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” kutlu nasihatine her zaman bağlı kalmıştır. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in 'Biz savaşı öldüğümüz gün değil, düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybederiz' sözü şanlı ordumuzun duruşunun en yalın ifadesi olmuştur. Bu sayede bin 400 yıldır insanlığı aydınlatan İslam medeniyetinin en güçlü temsilcisi olarak kalmayı başardık. Bu sayede bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızda sürekli daha derine inen kökler salmayı başardık. Şimdi de yanı başımızdaki coğrafyada masumların hakkını ve gözyaşını emanet almaya gidiyorsunuz. Sizler Suriye’de annesiz-babasız kalmış çocukların, yetimlerin, öksüzlerin övünç kaynağı ve beklediği şanlı askerlersiniz. Kahraman ordumuzun Suriye’de yazdığı destanlar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Bizim hilalimiz, mazluma umut, zalime ise kahredicidir. Kan ve gözyaşının sel olduğu coğrafyaya bugün 241 kahramanımızı gözlerinde azim, cesaret ve kararlılıkla gönderiyoruz. İnşallah 6 ay sonra vazifesini hakkıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizleri yine burada coşkuyla karşılarız. Duruşunuz zalime korku, mazluma umut olsun. Rabbim yolunuzu açık etsin, sizlere güç ve kuvvet versin ve ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim Ordumuzu muzaffer eylesin. Suriye’de kaybettiğimiz aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." 

Konuşmaların ardından JÖH personeli Komando Marşı’nı okudu, kurban kesildi.

Duygusal anların yaşandığı törende aileleriyle vedalaşan kahraman komandolar, İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı dua sonrası Mehter Marşı’ eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha