SS. Adıyaman Güney Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulunda adaylığını açıklayan isimler Kurucu Başkanı Sırrı Dost ve Nevzat Başak oldu.

Perre Düğün salonunda düzenlenen kongre, Divan Başkalığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) 21. Bölge Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram'ın başkanlığında gerçekleşti.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

Yapılan konuşmaların ardından, 590 üyenin oyunu alan Nevzat Başak, oda başkanı seçildi.

Diğer aday mevcut başkan Sırrı Dost 577 oy alırken, 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Oylamanın ardından konuşma yapan yeni Başkan Nevzat Başak, "Kongremize yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı tüm esnaf ve sanatkârlarımıza teşekkürlerimizi sunar. Tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar dileriz.”dedi.

Başak, esnafların kendilerine gösterdiği güveni boşa çıkarmayacaklarını vurgulayarak, “Esnaflarımızın beklenenden daha çok çalışarak onlara layık olmaya çalışacağız. Biz esnaflarımızı ziyaretlerimizde söylediğimiz sözlerin arkasındayız ve verdiğimiz sözleri teker teker yerine getireceğiz." diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha