Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Bilen, üyesi olduğu Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklamalarına tepki gösterdi.
Bilen, sosyal medya hesabı üzerinden Türk Tabipler Birliğine tepki göstererek yapılan açıklamanın PKK tandanslı bir açıklama olduğunu öne sürerek şunları söyledi:
"Üyesi olduğum TTB, Afrin Operasyonu konusunda yine PKK tandanslı bir açıklama yaptı. Birincisi tüm kamuoyunun bilmesi gerekiyor ki, bir meslek örgütü olan TTB'nin mesleki konular dışında, siyasi konularda açıklama yapması düpedüz TTB'yi paravan olarak kullanma ahlaksızlığıdır. Afrin gibi ulusal bir konudaki bu türlü bir açıklama ise sadece ahlaksızlık değil, ihanettir de. İkincisi hekimler adına konuşma yetkisi yoktur,  ihanet adına havlayabilir. Değerli meslektaşlarıma her zaman ki çağrımı yeniliyorum. Bu örgüt biz üye olmakta olmasakta yasa gereği var olmaya devam edecek. Gelin bu bize yabancılaşması yüzünden üyelikten imtina etmeyelim. Bu bizim alternatifi olmayan meslek örgütümüz diyerek üye olup yapıyı aslı fonksiyonunu icra edeceği onarım sürecine başlayalım."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha