- ''ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRTMASIN''

İstiklal Marşı büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı’nda milletin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayarak, ''Bu nedenle İstiklal Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmiş ve bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın." temennisinde bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir'' dedi.

-''İSTİKLAL MARŞIMIZ, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTARAK HAYKIRDIĞIMIZ ORTAK SESİMİZ'' 

Şanlı Türk Bayrağı ile birlikte bağımsızlıın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milleti ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirdiğinin altını çizen Prof Dr. Gönüllü, şunları kaydetti:

''Türk milletinin büyük bir fedakârlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir. Kabulünün 98. yıl dönümünü kutlayacağımız İstiklal Marşımız, göğsümüzü kabartarak haykırdığımız ortak sesimiz, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi, dirliğimizi pekiştiren ortak irademiz olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin milli marşı ve milli düsturu olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 98. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, milli mücadelenin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha