Mesajında, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirten Yetişgen,  "Öğretmenler ve eğitim çalışanları ile ilgili bir gün kutlamak gerekiyorsa, elbette Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü kutlamak doğrudur. Bu vesileyle 24 Kasım’da ebediyete intikal eden Tüm Eğitim neferlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."dedi. 

Yetişgen, şu ifadelere yer verdi:

"Eğer bu toplum ileriye gidecekse, öğretmenler asla vazgeçemeyeceğimiz bir meslek grubudur. Bu nedenle öğretmenlik mesleğini peygamberlik mesleği olarak  tanımlıyoruz. Dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını her alanı etkilediği gibi eğitim hayatımızı da olumsuz etkilemiştir. Birçok ülke okulları kapatmak zorunda kalmıştır. Bu süreçte, karar vericiler ikileme düşmüştür. Kovid-19 sürecinde eğitimle ilgili çocukların/gençlerin sağlığı ile geleceği arasında yaşadıkları ikilem halen devam etmektedir. "

Yetişgen, Kovid-19 salgını nedeniyle gelinen noktada dünya genelinde uzaktan eğitim beklenti ve kullanılan araçlar arasında uyumsuzluklar ve acil/kriz dönemlerine yönelik bir kriz yönetimi planının olmaması nedeniyle bir karmaşa yaşandığını belirterek, "Görünen o ki, gelecekte toplumlar bu gibi kitlesel sorunlarla daha sık karşılaşacak. Yaşanan bu sıkıntılı süreç bir daha göstermiştir ki Öğretmensiz eğitim mümkün değil. Bütün bu süreçte doğal olarak eğitim neferlerimiz olan Öğretmenlerimizde çok olumsuz etkilenmiştir. Beklentimiz eğitim hayatının olmazsa olmazı Öğretmenlerimizin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için tedbirlerin alınmasıdır. Oysa bazı idarecilerimiz bu sıkıntılı süreçte Eğitim çalışanlarımıza olumsuz tavırlar göstererek kraldan çok kralcı olmaktadır. Önce Sağlık diyoruz ve MEB’in bu konuda taşara teşkilatını uyarmasını bekliyoruz. Her kademedeki eğitim yöneticilerine ve karar alıcılara sesleniyoruz Öğretmenlerimize yönelik taciz ve mesnetsiz değerlendirmelere son verin. Öğretmenlerimizin sağlığı, çocuklarımızın ve tüm toplumumuzun sağlığını etkileyecektir."şeklinde kaydetti.

Türk Eğitim-Sen olarak hükümetten öncelikle beklentilerinin seçim öncesi verilen öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması sözünün yerine getirilmesi olduğunun altını çizen Yetişgen, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 800’er puan artırılmasını, yardımcı hizmetler olmak üzere ek göstergeden faydalanmayan kamu çalışanlarına da ek gösterge verilmesini ve 657 sayılı DMK’ dan kaynaklanan hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla öğretmenlik mesleğinin saygınlığını arttıracak ve meslek statüsünü sağlam ve yasal zemine kavuşturacak bir meslek kanunu çıkarılmasını dün olduğu gibi bugün de talep ediyoruz.Türk Eğitim- Sen geçmişte olduğu gibi bugünde güvenilir bir liman olmaya devam ediyor, zamana, mekâna ve iktidara göre taraf seçmiyor, tarafını eğitimcilerden yana kullanarak dik duruşunu daima sürdürüyor. Bir sonraki Öğretmenler Günü'nde temel sorunların çözülmesini arzularken, bütün eğitim çalışanlarından beklentimiz, hak mücadelemizde ve kaybolan itibarımızın tekrar kazanılmasında bize vermeleridir.Tekrar tüm eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, yaşadığımız salgın sürecinde fedakârlık yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha