KYK Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle, İl Müdürlüğü bünyesinde farklı birimlerde görev yapan bayan personeller arasında görevinde göstermiş olduğu başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı İl Müdürü Fikret Keleş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Müfettiş Yardımcıları Murat Yurtsever, Aslı Kahraman Yıldızoğlu ve Ömer Özcan tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirilirken, kurum bünyesinde çalışan tüm kadın personellere karanfil takdim edildi.

Keleş, kurumun farklı birimlerinde ve yurtlarda çalışan personelleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmasında, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle başta İl Müdürlüğümüzün kadın çalışanları olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.  

"Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir" diyen Keleş, şöyle devam etti:

"Kadın kardeştir, evlattır sevgi ve masumiyet taşır. Kadının birey olarak¸ eş olarak ve sosyal hayatın farklı alanlarında etkinlik göstererek yerine getirdiği sorumluluk ve görevleri ne kadar güzel¸ ne kadar önemli ve değerli olursa olsun¸ hiç biri bir kadını bir insana anne olmak kadar saygın ve değerli kılamaz. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır.

Peygamber efendimizin (SAV) Veda Hutbesinde; “Ey insanlar! kadınların haklarını bilmelisiniz ve gözetmenizi isterim, bu nedenle Yüce Allah'tan korkmanızı dilerim. Siz kadınları Allah'hın emaneti aldınız ve onları Allah'hın emri ile helal bildiniz. Sizin kadınlar üzerinde onların da sizin üzerinde hakkı vardır” diyerek kadına verilen değerin önemini vurgulamış yine Peygamber efendimizin (SAV) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözüyle; yüce dinimizin özellikle anne olan kadına ne kadar önem ve saygınlık verdiğini göstermiştir.” 

Türk kadınlarının bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler verdiğine dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır. 

Ülkemizde, kadınların haklarına geçmişten bu yana önem verilmiş olup, son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bu bağlamda; Anayasamızın 10. maddesine “Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” ibaresi eklenmiş, Ülkemiz özellikle fırsat eşitliği konusunda birçok ülkeye de örnek teşkil olabilecek duruma gelmiştir. 

Bu duygularla, başta şehit ve gazilerimizin eşleri ve anneleri olmak üzere,  il müdürlüğümüzün kadın mensuplarının meslek hayatları boyunca erkek memurlarımızın görevlerini başarıyla yerine getirmelerine katkıda bulunan eşleri başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha