Dinmez, burada yaptığı konuşmasında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü itibariyle Yaman Medya Grubu altındaki Perre Haber Ajansını ziyaret etmek istediklerini belirtti.

"Bu günlerde daha da zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz"

Aynı zamanda, Adıyaman ve ülkenin gündemine dair konuları görüşmek üzere ziyarette bulunduklarını belirten Dinmez, şunları kaydetti:

"Gelecek Partisi olarak kuruluşumuzu gerçekleştirdikten sonra tabii pandemiden kaynaklı olarak bazen ziyaretlerimizi ara vermek zorunda kalıyoruz ama mümkün olduğunca vatandaşımız da siz basın mensupları ile beraber iç içe bir program dahilinde çalışmayı arzu ediyoruz. Adıyaman'ın gerçekleri ortada, istiyoruz ki Adıyaman'ın önündeki engelleri Adıyaman eksikliklerini hep beraber istişare edecek şekilde süreci yürüterek Adıyaman daha iyi konuma gelmesini sağlamak amacıyla ziyaretlerimizi inşallah önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracağız. Bu vesileyle tüm basın mensupları gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, tebrik ediyorum. Zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Ülkemizin şartları da söz konusu. Bu günlerde daha da zor şartlarda çalıştığınızı biliyoruz."

Parti çalışmalarını anlatan Dinmez, Adıyaman'daki kongrelerini bitirdiklerini büyük kongreyi de yaptıklarını söyledi.

Tüm Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanma çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini belirten Dinmez,konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelecek Partisi olarak yeni bir partiyiz ama deneyimli bir kadromuz var. Sayın genel başkanımız Türkiye'de Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık yapmış nadir yetişen şahsiyetlerden bir tanesi. Türkiye'nin sorunlarına hakimiz, Adıyaman'ın yereldeki sorunlarına hakimiz, önümüzdeki süreçte de Gelecek Partisi olarak olası bir erken seçime hazır halde bulunmayı arzu ediyoruz bunun içinde tüm Adıyaman ve Türkiye genelinde teşkilatlanmamız devam ediyor. Biliyorsunuz 2023 yılında yakın bir seçim var erken bir seçim söz konusu fakat biz yarın seçim olacakmış gibi Gelecek Partisi olarak Adıyaman özelinde ve Türkiye geneli çalışmalarını hızlandırmıştır. Beni bir tarafa koyuyorum, bu önemli bir husus çünkü pandemiden arındırılmış ülke gündemini konuşmak gerekiyor."

"Turizmde Adıyaman'dan yeterince faydalanamıyoruz"

Dinmez, ekonomi anlamında oturup konuşulması harekete geçirilmesi gereken hususların olduğunu belirterek, "Adıyaman'da da Türkiye genelindeki ekonomik sıkıntının daha da fazlasını hissediyoruz, çünkü Adıyaman'da kişi başına düşen milli gelir Türkiye ortalamasının neredeyse yarısı. Turizmde Adıyaman'dan yeterince faydalanamıyoruz. Elimizde çok güzel turizm değerlerimiz var, bununla beraber tarım kenti çok verimli topraklarımız var, fakat ne hikmetse bir türlü sulama noktasında istediğimiz aşamaya gelemedik. Adıyaman'ın ciddi manada devam eden projeleri var fakat bu projeler yeterince hızlı devam etmiyor. En son bir televizyon programında söylemiştim 2019 yılında bitirilmesi gereken Koçali Barajı maalesef henüz  yüzde 20 yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranlarına sahip."şeklinde ifade etti.

"Biz sanayi kenti değiliz"

Tütün üretimine dair değerlendirmelerde bulunan Dinmez, şöyle devam etti:

"Tütün başkenti diyoruz, tütünle ilgili sıkıntılar söz konusu. Meclis'te tütün ile ilgili bir bir düzenleme yapılmıştı. Adıyaman'daki vatandaşımız özellikle üreticimizi çok büyük sıkıntılar içerisinde koyacaktı. Geçtiğimiz günlerde yine Meclis'te bir paket içerisinde güya düzenlendiği söylendi fakat vatandaşı bu defa da tütün üreticisini kooperatifleşmek zorunda bırakacak ve dolayısıyla bu da çiftçimizi çok memnun etmiyor ve bununla beraber sanayi ile ilgili sıkıntılarımız var. Biz sanayi kenti değiliz. Organize sanayi bölgemizde yer yok, ikincisi ile ilgili çalışmalar ne aşamada işin açığı bilemiyoruz, olsa dahi teşvikte daha önceden 2014 yılından beri başlayan bölgesel teşvik de 6. bölgede yer alamamış.

Son 3 ay sonra saymazsak bundan dolayı çok büyük kayıplarımız oldu. Şu an teşvikte 6. bölgede olmamıza rağmen yeni kurulacak ve 1050'nin üzerinde çalıştırılacak işçi kapasitesi olan fabrikalar 6. bölge teşviklerinden imkanlarından yararlanamıyor. Dolayısıyla mevcut yatırımcı yararlanamıyor bir kısır döngünün içerisinde, bir çıkmazın içerisinde. Şu anki iktidar partisinin mensupları da bu konuda yeterince Adıyaman'la ilgili çalışma yaptıkları düşünmüyorum. Öyle olmuş olsaydı bugün bu sulama projelerimizde çok daha iyi yerlere gelmiş olurduk."

"Günden güne gençlerimizin işsizlik oranları artıyor"

Dinmez, Adıyaman'da sadece betonlaşmanın olduğunu ileri sürerek, "Her tarafta kamu kurum ve kuruluşlarının binaları, yeni binalar yapılmaya başlandı, bu çok rantable çok sürdürülebilir bir ekonomiye işaret değil."dedi.

"Bizim ciddi manada üretebilen bir il olmamız gerekiyor" diyen Dinmez, açıklamasına şöyle devam etti:

"Adıyaman'la ilgili ciddi manada hem tarımsal anlamda hem de sanayi anlamında yapılabilecek ne varsa hızlıca yapılması gerekiyor, çünkü günden güne gençlerimizin işsizlik oranları artıyor.

TÜİK'in verdiği resmi rakamlara göre şu anda ülkemizde yüzde 25'e yakın bir işsizlik söz konusu. Adıyaman'da bunu neredeyse iki katına yakın yani her iki tane üniversite mezunu olan geleceğimizden bir tanesi işsiz, bu çok büyük bir sıkıntı. Pandemi den sonra inşallah ekonomi biraz daha düzelmesini bekliyoruz ama bazı adımların atılması gerekiyor. Bu noktada yetkililerin biraz daha hassas ve özverili davranması gerekir."

"İktidar partisi dahi seçime tek başına girebilecek bir güçte değil"

Son seçim itibariyle Türkiye'nin yeni bir yönetim sistemine, başkanlık sistemine geçti hatırlatan Dinmez, "Dolayısıyla da ittifakların önü açılmış oldu. İktidar partisi dahi seçime tek başına girebilecek bir güçte değil, konumda değil, mecbur ittifak yapmak zorundalar. Son seçimde biliyorsunuz Cumhur ittifakı, Millet ittifakı vardı, şuan henüz bir seçim halinde olmadığı için bunları aslında konuşmak çok erken ama Türkiye'nin ciddi manada güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerekiyor.

Başkanlık sistemi mevcut, sistem şu an Türkiye'nin şartları ile gerçekleri ile uyuşmuyor, dolayısıyla hızlıca bu sisteme dönüş yapılması gerekiyor. Dönüş yapılabilmesi için de şu anki siyasi irade buna çok sıcak bakmıyor, mevcut sistemde de bir seçim olursa elbette ki biz de bir ittifak içerisinde yer almayı planlıyoruz."diye konuştu.

"Terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olan hiçbir siyasi parti ile beraber hareket etmek istemiyoruz"

İttifak içerisinde yer almak için kırmızı çizgilerinin ve hassas oldukları noktaların var olduğunun altını çizen Dinmez, "Ya terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olan hiçbir siyasi parti ile beraber hareket etmek istemiyoruz şu anda ülkeye başkanlık sistemine mahkum eden ittifakın içerisinde yer almak istemiyoruz."dedi.

"Türkiye yeni bir ittifaka gebe"

Dinmez, şu ifadelere yer verdi:

"Temennimiz odur ki Türkiye yeni bir ittifaka gebe, vatandaştan aldığımız taleplerde teveccühlerde bu yönde ağırlaşıyor artıyor.Yani gördüğüm kadarıyla Türkiye yeni bir siyasi siyasal akıma yeni bir ittifaka doğru yönelmiş durumda. Partimizin ismi gibi geleceğine bunu da görüyoruz. Biz de beraber düşünebilen bizim hassasiyetlerimize saygı duyan ve bu hassasiyetleri paylaşabileceğimiz ortak paydalarımızın olduğu siyasi partilerle elbette ki seçim sandığında ittifaklar söz konusu olacak.

Sayın Genel Başkan Karamoğlu Tamer Bey Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci eylemlerine destek vermekle suçlandı.Tabii ki demokratik bir hakkını kullanan öğrenciler ayrı, öğrencilerin arasına karışıp terör propagandası yapanlar ayrı. Bunlar en şiddetli bir şekilde cezalandırılmalı ama üniversitedeki öğrencilerinde demokratik hakları taşkınlığı sebebiyet vermeden aşırıya kaçmadan bu tür organizasyonlar içerisinde yer almaları gayet normal.

Şimdi bu şekilde suçlanan bir genel başkan, bir siyasi partinin lideri ve akabinde hemen Sayın Cumhurbaşkan'ından Saadet Partisi'nin önde gelen isimlerinden bir tanesi aktif siyasi hayatının sonlandırmış olsa da Oğuzhan Bey ziyaretleri tabii ki manidar. İşte ittifakların mevcut sistemi ne kadar kötü olduğunu da gösteriyor.

Siz iktidar partisiniz, geçmiş dönemde yüzde 45'lere 47 hatta Cumhurbaşkanlığı seçimi 51-52 lere kadar oy almış bir parçasını ama bugün yüzde 1 oranında ülkede seçmeli olan bir siyasi partinin sizin de ittifakın içerisinde yer alması için çaba sarf ediyorsun, bu mevcut sistemin tıkandığını sürdürülebilir bir durum olmaktan çıktığını gösteriyor."

"Parlamenter sisteme geçmekten başka bir çaremiz yok"

Dimez, hızlı bir şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka bir çarenin olmadığını vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Başkanlık sistemi Türkiye'nin gerçekleri ile uyuşmuyor, hızlı bir şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka bir çaremiz yok, umut ediyorum ki şu anki siyasi bunu da bir an evvel görür, siyasi bir malzeme olmaktan çıkartır ve ülkenin önünü açmak adına parlemental bir geçiş sağlar." 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha