Ziyarette Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kovid-19 önlemleri bünyesinden alınan tedbirler hakkında gazetecilere bilgi vererek, salgınla mücadele kapsamında bütün kurum personelleriyle yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

"Adıyaman genelinde istifa eden hiçbir hekimimiz yoktur"

Koronavirüs konusunda vatandaşların bilinçli olması gerektiği hatırlatan Vali Çuhadar, şunları dile getirdi:

"Adıyaman genelinde hem kolluk güçlerimiz hem de sağlıkçılarımız gecelerini gündüzlerine katarak halkımıza hizmet etmek için çalışıyorlar. Koronavirüs salgının ilimizde yayılmaması için yoğun bir şekilde tedbirler almaktayız. Bu tedbirleri alırken de halkımızın da daha dikkatli olması gerekiyor. Sosyal mesafe kurallarına uyularak, maske takılmasına vatandaşlarımız özveri göstermeliler. Eğer sağlıklı bir şekil yaşamak istiyorsak Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri tarafından yapılan uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Maske takılması ve sosyal mesafeye riayet edilmesi konusunda her gün uyarılarımızı yapıyoruz. Şehrimizin her noktasında yapılan uyarılara uymayan vatandaşlarımıza hem ceza kesiliyor, hem de uyması gereken kurallar hatırlatılıyor. Adıyaman genelinde istifa eden hiçbir hekimimiz yoktur. Sağlıkçılarımız hastalarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Aynı zamanda güvenlik güçlerimiz ve bütün kurumlarda çalışan personellerimiz Kovid-19 konusunda vatandaşlarımıza uyarılar yapıyorlar. Her vakit namazı sonrasında din görevlilerimizde vakit ezanlarından sonra vatandaşlarımıza koronavirüsle mücadele kapsamında uyulması gereken kuralları hatırlatıyorlar. Hastanelerimizde yatan pozitif vakalı hastaların sağlıklarına kavuşması için koronavirüsten iyileşen kişilerin kanlarına ihtiyacımız var. İyileşen bu hastalardan alınan kanlar Kovid-19 teşhisi konulan hastalara verildiği takdirde yoğun bakım hastalarımız daha çabuk iyileşecektir. Bu konuda bir çalışmamız var. Sağlıkçılarımız koronavirüsten iyileşen hastalarımızdan alınacak kanları hastalarımıza verecekler. Bu şekilde hastalarımızın iyileşme aşaması daha erken olacaktır."

"Bizler halkımızın sağlığını düşünerek düğünleri daha sıkı kontrollerden geçireceğiz"

İçinde bulunduğumuz düğün sezonunda uyulması gereken sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan kişilere seslenen Vali Mahmut Çuhadar, şu ifadelere yer verdi:

"Adıyama'da yapılan düğünler konusunda vatandaşlarımız tarafından şikayetler alıyoruz. Hem düğün salonları yetkililerinin hem de düğün sahiplerinin alınan tedbirlere uyması gerekiyor. Düğünlere giden vatandaşların maske takması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekir. İçişleri Bakanlığımız tarafından düğünlerin sıkı denetimden geçmesi konusunda uyarılarda var. Bizler halkımızın sağlığını düşünerek düğünleri daha sıkı kontrollerden geçireceğiz. Kurallara uymayan kişiler hakkında her gün kolluk güçlerimiz zaten cezalar kesiyorlar. Halkımız kendi sağlığı için uyarılara uysunlar." 

"Adıyaman'da virüs salgının artmasının altında vatandaşların bilinçsiz davranışları yatıyor"

AGC Başkanı Zeki Dişkaya'da Vali Mahmut Çuhadar’ın kendilerine vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde hızla yayılan bir salgınla karşı karşıyayız. Devlet nezlinde alınan önlemlerle bütün kurumlarımız halkımızın sağlığı için seferber olmuş durumda. Ülkemizin her noktasında kamu kurumlarımız adeta alarmda bekleyerek, halkımız için çalışıyorlar. Dünyada birçok ülke sağlık alanında Kovid-19 karşısında pes ederken, ülkemizde sağlıkçılarımız birçok insanı sağlığına kavuşturdular. Hatta sağlık alanındaki malzeme yardımı konusunda dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Adıyaman’da virüs salgının artmasının altında vatandaşların bilinçsiz davranışları yatıyor. Devletimizin vatandaşın ayağına kadar getirerek getirdiği maskeleri takmayan insanları sokaklarda görmek mümkün. Bu sebeple vatandaşların mutlaka devlet yetkililerinin uyarılarına uymaları gerekiyor."

"Üyelerimizle Kovid-19 konusunda vatandaşın bilinçlenmesi konusunda elimizden geleni yapacağız"

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ise Vali Mahmut Çuhadar'ın vermiş olduğu uyarılara vatandaşların uyması konusunda basın olarak sürekli olarak haber yapacaklarını bildirerek, "Bizler gazeteciler olarak halkın gözü ve kulağı olmaya devam edeceğiz. Devlet yetkililerimizin uyarılarının vatandaşlarımıza ulaşması konusunda haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Adıyaman genelinde, bütün ilçelerimizde ve merkezde üyelerimizle Kovid-19 konusunda vatandaşın bilinçlenmesi konusunda elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha