Ulubey, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Bağımsız bir ülke olmak için, halkı esaretten kurtaran ,Kurtuluş Savaşı mücadelesi vererek Cumhuriyetle ülkeyi  taçlandırdığını, günün ağır ve imkansız koşullarında bunu başardıklarını söyledi.

Her geçen gün büyük gurur ve onurla kutlanması gereken Milli Bayramların son yıllarda stadyumlarla sınırlandırıldığını vurgulayan Ulubey, şunları kaydetti:

"Bir halk yönetimi olan Cumhuriyet bayramını  büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamalıyız. Ulu Önder M.K. Atatürk'ün deyimiyle Cumhuriyet yönetiminde, "Egemenlik kayıtsız, şartsız Milletindir" Çünkü Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en iyi yönetim şeklidir. Hak ve özgürlükler ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ilkelerini içinde barındırmayan, demokrasi, hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları mümkün değildir. Aynı şekilde yaşamaları da malumunuz ne yazık ki, Ortadoğu buna en bariz örnektir. Atatürk, ün çizdiği  laik, demokratik, medeni çağdaş, bilimsel, akılcı bu yoldan ayrılmadan ilerlemeliyiz. İçinde bulunduğumuz bu zor süreci , " Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesinden ayrılmayarak başarabiliriz. Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümünde  başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere istiklal kahramanlarımızı ve bu uğurda canlarını  veren tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha