Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mahmut Demirtaş Mardin’in tarihi turistik değerlerini tanıtmanın yanı sıra Valilik faaliyetleri Mardin için yapılan projelerle ilgili bilgilerde verdi.

Demirtaş ‘Mardin tarihi turistik değerleriyle her yıl yüzbinlerce turisti ağırlayan bir il. İlimizin ulaşım alt yapı vs bütün alanlarda modernleşmesi için büyük çaba harcıyoruz. Aynı zamanda Mardin Belediye başkanlığı görevini de büyük bir sorumlulukla sürdürüyorum. Burada Mardin’in önceliklerini belirlemişiz Kızıltepe çevre yolu projesinin bitmesi durumunda, günde yaklaşık 10 bin aracın geçiş yaptığı 9 km’sinin Kızıltepe ilçesinin içinden geçen tarihi İpekyol’unun trafik yoğunluğu da rahatlamış olacak.

Kızıltepe ilçemiz hem yüz ölçümü hem de nüfus bakımından birçok ilimizden daha büyük. Haliyle araç sayısı fazla oluyor. Ayrıca Kızıltepe ilçemizin içerisinden geçen tarihi İpekyol’u birçok il ve ilçemizin bağlantı yolunu oluşturuyor. Maalesef bu durum bazen kazaları da beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımızın da çevre yolu için talepleri vardı. Bütün bu unsurları göz önünde bulundurarak inşallah en kısa sürede bu projemizi hayata geçireceğiz." dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kaymaz’da Adıyaman’da görev yaptığı süre zarfında bir çok hizmete imza atan Vali Demirtaş’a yeni görevinde başarılar dileyerek şunları söyledi :

"Sayın Valimizle gazeteciler olarak tam bir uyum içerisinde, iyi bir koordinasyonla vatandaşlarımızın yararına önemli hizmetler yapıldı.

Gazeteciler olarak bilgi almada hiç zorlanmadık, Sayın Demirtaş şeffaf yönetim tarzı, hesap verilebilir yönetim anlayışıyla Adıyaman’da olumlu izler bırakarak ilimizden ayrıldı. Sayın Valimiz Adıyaman’da ki tarihi değerleri yerleri iyi biliyor, bölgemizde Adıyaman-Şanlıurfa-Mardin ilimizden oluşan bir turizm projesi paketini hazırlayıp tur operatörlerine sunalım ve hayata geçirelim. GAP Gazeteciler Birliği tanıtım açısından önemli gücü olan bir kuruluş, devlet-STK basın işbirliğiyle bölgemizde turizmi canlandıralım.

Turizm nimetinden bölge illeri böylece toplu şekilde yararlanmış olur. Bundan her kesim kazanır turizmin gelişmesi beraberinde, sanayinin gelişmesi, halkın esnafın gelişmesi demektir. Bu proje hayata geçerse Adıyaman-Şanlıurfa-Mardin turizm köprüsüyle biri birine bağlanmış olur."

GAP Gazeteciler Birliği Genel Merkezi adına hazırlanmış bir plaket ve Malatya kayısısından oluşan bir hediye paketi Vali Mahmut Demirtaş’a günün anısına takdim edildi.

Ziyarette GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Güney-Doğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanvekili Hamit Özpolat, genel başkan yardımcısı Mustafa Saim Ayhan, genel sekreter Tayfun Güzel ve genel başkan danışmanı Remzi Turan’da hazır bulundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha